fiske King Salmon i Washington

fiske King Salmon i Washington

Även om King Salmon är den officiella statliga fisk i Alaska , lever den i Stilla kusten från Alaska hela vägen ner till Kalifornien San Francisco Bay . Kungen lax kallas också Chinook lax . Den genomsnittliga King Salmon kommer att leva 4 till 5 år och är vördad av fiskarna inte bara för sin storlek utan också för att många anser att det har den bästa smaken av någon fisk i familjen laxfiskar

Du behöver : .
Fiske licens för staten WashingtonFishing rodsBaitFishing linje .


1 .
Skaffa en fiskelicens. Alla över 15 år ertappas med att fiska för kung lax utan fiskelicens kommer att möta höga böter. Det bästa sättet att få en fiskelicens är att gå besöka Washington State Department of Natural Resources webbplats där du kan ansöka om licens online. Priset på en fiskelicens kan vara mellan $ 20,26 och $ 43,80, beroende på var du ska fiska och din hemvist.
2.
Planera i förväg. Den bästa tiden att fånga kung lax i Washington är juli och augusti. Du får inte fiska för kung lax i maj. Om du planerar att använda ett av de charterbolag fiske, kommer du vill boka din resa flera månader i förväg, under högsäsong företagen har mycket få öppningar
3
känner till reglerna. På grund av det minskande antalet King Salmon i delstaten Washington, har någon vild kung lax fångad att kastas tillbaka. Om siffrorna förbättra politiken kan förändras. Washington Institutionen för Fish and Wildlife har en nedladdningsbar broschyr av de nuvarande reglerna finns på deras hemsida.
4.
Om du vill äta kungen lax som du fångar du behöver se till att fisken är född i ett kläckeri. Kläckeri lax finns i hela staten. Du kan identifiera kläckeri lax av bristen på fett fenor, som avlägsnas innan fisken släpps från kläckeriet. Den fett-fenor är köttiga fenor placerade direkt bakom ryggfenan. Wild King Salmon betraktas som en utrotningshotad art, varför de är en catch-and-release fisk.
5.
Köp din försörjning. Om du är flugfiske i mitten av en av Washingtons floder måste du ha hip-hög vadare, en 12-till 26-fots glasfiber (eller grafit) spö, en fluga linje och en rulle. Om du föredrar att sitta på stranden och bara släppa din linje i vattnet, behöver du en 15-till 20-pound lina och en 10-fots spö. Samma typer av stavar används vid fiske efter lax i mitten av Stilla havet. Du måste också se till att du har en sjösäker båt. Du bör alltid se till att du har en extra spö och extra fiskelina om något fastnar eller går av.
6.
Häng sårbarriärer på din linje. Corky är en term som hänvisar till en lite ljus orange plast som används för att fånga uppmärksamheten hos lax. När du fiskar King Salmon din sårbarriärer bör vara en # 8. Den sårbarriärer bör placeras strax ovanför fiskekrok.
7.
Förbered ditt bete. Den bästa typen av bete att använda när du fiskar för kung lax är gravad lax ägg (ofta kallad rom). Du måste bifoga äggsäck till din krok. Vissa laxfiskare vilja ha en andra krok några inches över sina agnade krok, ökar den andra kroken på möjligheterna för den lax hooking själv när den angriper linjen. Ghost räkor utgör även en bra lax bete
8.
Packa en kamera och ett extra uppsättning fulladdade batterier i en vattentät påse. Kameran är ett utmärkt sätt att spela in dina minnesvärd fiskesemester.

Tips och varningar


 • Om du har ett barn under 15 år som är fiske efter kung lax, är han skyldig att fylla i en catch-rekord kort. Dessa kort kan hittas på DNR kontoret. Det första kortet är gratis. Puget Sound är en utmärkt plats för att fånga kung lax. Andra platser som gynnas av lax omfattar Gulkana River, Klutina River och Copper River Valley.


 • Relaterade artiklar


  hur man ska utföra en fakie 180 stoppa den på en skateboard
  utbildning för en lång vandring
  Hur man knyter en sked fluga
  hur man gör en fiske ledare
  hur korrekt släppa ett bowlingklot
  vad bete som ska användas för laxfiske
  hur man sätter en krok på ett metspö
  hur man förkorta en taxiresa på Las Vegas Strip
  hur man gör en crabpot
  vinterförvaring utombordsmotorer