hur du ansluter en ponny sele

hur du ansluter en ponny sele

Ansluta en ponny sele är en uppgift som kräver stor omsorg och, för nybörjare, en viss grad av övervakning. Felaktigt ansluter en ponny sele skulle kunna skada djuret och dess förare. Uppmärksamhet på detaljer är viktigt att se till att en tur i en ponny vagn är lika säker och spännande som möjligt

Du behöver:.
Cross-tiesHalterGrooming suppliesPony sele


1.
Grimma ponny och ansluta den i syllar. Groom det så att ingen smuts finns kvar på sin päls. Smuts kan komma under sele och irritera ponnyns hud.
2.
Placera sadeln på ponnyns rygg, precis bakom dess manken. Framsidan av selen sadeln kommer att sitta vid ungefär samma punkt som framför en ridning sadel. Rita spänne och byxor bitar över ponnyns ryggen och bakpartiet.
3.
Buckle omkrets av sadeln löst, precis bakom ponnyns frambenen. Gjorden behöver inte vara så strama som en ridning sadel omfång, det borde finnas lite mellanrum mellan ponny mage och spände omkrets. Skjut crupper under och runt basen av ponny svans, knäckning det. Se till att inget hår är fångad i crupper och att crupper inte bita i det anbud huden under svansen.
4.
Kroka ponnyn från syllar och skjut bröst krage över ponny huvud. Rehook över band till grimman och placera bröstet kragen så att kragen (den breda rem som löper längst ner på bröstet kragen) ligger över den bredaste delen av ponny bröst. Placering i kragen för högt eller lågt kan skada ponny. Haka bärrem att kontrollen nuvarande på sadeln om det behövs.
5.
Räta ut i tyglarna och loop dem under spänne för att hålla dem ur vägen. Plocka upp framsidan av tyglarna (ändarna som ansluter till lite) och mata dem genom tyglar turrets på sadeln. Låt ändarna på tyglarna hänga åt sidorna tills de kan kopplas till tygeln.
6.
Ångra syllar och SPÄNNA ponnyns grimman. Skjut tygeln över ponnyns huvud, glider den lite i munnen. Ordna Cavesson så att det är under kinden remmar i betslet och spänne den stadigt. Buckle halsen spärren löst (du ska kunna glida in två fingrar i mellanrummet mellan halsen spärren och ponnyn ansikte). Kontrollera att blinkers är centrerad över ponny ögon och flammade utåt och spänne fram ändar tömmarna till bettringarna.
7.
Flytta till baksidan av ponny och kontrollera den byxa att se till att de stora, horisontella band under ponnyns svans löper över centrum för sin skinkor. Om den är för hög eller låg, kan den skada ponny medan det drar vagnen.
8 .
Kontrollera att alla hängande band är säkrade så att ponnyn inte trampa på dem eller snubbla samtidigt som utnyttjas i varukorgen . Om ponny inte kommer att utnyttjas till vagnen omedelbart , se till att rehalter den och ansluta den till syllar så att den inte blir skadad. Ponnyn är nu redo att ansluta till vagnen så snart är det dags .

tips och varningar


 • alltid bekanta dig med namnen på de bitar av ponny sele och titta på en erfaren tränare sele ponny innan du försöker att göra det ensam .


 • Relaterade artiklar


  hur man galopp med din häst
  hur att rigga tackla för öring
  hur man gör en lindy rigg för gös fiske
  hur man gör en wingbone kalkon samtal
  hur utrustning du behöver för snowboard
  hur man väljer vandringsstavar
  Hur delfiner utbyte gaser?
  om snorkling i Perdido Key, Florida
  hur är flugfiske med en våt fluga .
  hur man kan fånga stora deltat havskatt