hur man gör en skateboard halfpipe

hur man gör en skateboard halfpipe

Skateboarding har blivit en mycket populär sport, och många blivande entusiaster skapa sina egna ramper för hemmabruk. En populär stil är i halfpipen, och samtidigt bygga din egen kan verka skrämmande i början, det är verkligen inte så svårt om man har rätt verktyg och instruktioner. Med denna tutorial och ett par timmar värt arbete kan du också vara att fånga luft från din egen ramp

Du behöver:
Exterior plywood (slipat en sida) Plywood supports2-tums galvaniserad trä däck screws3-tums galvaniserad trädäck screws3-tums lag screwsWashers.


1 .
Besluta om bredden på din ramp och sedan klippa den första delen av plywood till lämplig bredd . Klipp den till en längd så att det kommer att ta sju lakan för att slutföra kurvan för din pipa . Detta kommer att möjliggöra en smidig resa upp på sidan av rampen .
2 .
Skapa X-stagning för att stödja kurvan för ramp . Dessa stöd kommer att se till rampen inte faller sönder eller komprimera en gång vikten av en åkare tillkommer. Måtten bör vara samma höjd och bredd som kurvan för ramp .
3.
Ta fyra stora bitar plywood och skär dem till exakt lutning som du vill att din ramp ha. Var noga med att klippa det så smidigt som möjligt, som alla bula kommer att göra det svårare att åka skridskor. Den bör ha samma höjd dimensioner som X-stärkande.
4.
Nu stå hängslen upp, och sedan skruva böjda plywood bitar till dem, en på vardera sidan. Upprepa proceduren för den andra uppsättningen hängslen.
5.
Ta den långa stöd balkar och börja skruva dem i, så att de följer kurvan som genomförts av plywood mallar.
6.
Ta de sju skivor av plywood vi skära i steg ett, och skruva dem på stöder vi samlat i steg fem. Vad du bör nu ha en åkbara golv som följer en gradvis kurva tills den når vertikalt.
7.
Ta de resterande plywood och börja skapa mer X-stagning. Måtten skall vara sådan att det finns gott om utrymme mellan de två kurvorna av röret, men inte så mycket att åkaren tappar fart resa mellan dessa.
8.
Lägg hängslen platta, och börja skiktning mer stöd genom dem, skruva ihop dem så att du skapar en plattform.
9.
Lägg plywood platta över hela plattformen stödstruktur och skruva fast den. Du bör nu ha en plywood låda med en åkbara yta ovanpå.
10.
Placera den förberedda kurva på ena änden av plattformen och skruva fast den. Upprepa det för den andra sidan. Du har nu en färdig halfpipe.


Relaterade artiklar


hur man bygger en modell hundspann
hur huden en hjort för taxidermiska
hur odla kinesiska striderna fisk
hur man kan återställa en husbil
hur du packar en utomhus camping första hjälpen kit
hur man identifierar granat stenar
Hur hammarhajar kompis ?
Hur man knyter din egen klättersele
om snorkling i Kalifornien
fakta om vattenskoter