hur man gör en trä kniv slida

hur man gör en trä kniv slida

De flesta någon jägare måste ha ett Bowie eller flås kniv att klä stommen av djuret. Sådana knivar är också praktiskt som ett allrengöringsmedel verktyg när du är ute i skogen. Sådana knivar kommer vanligtvis med en läderslida, som kommer att räcka i de flesta fall. Men en läderslida kan brytas ned efter hård användning och de flesta andra knivar hand inte kommer med dem. En uppskattad kniv kan vara utklädd lite med hjälp av en trä slida. Olika typer av trä och färg kan ge dem ett unikt utseende och kommer att pågå en hel längre. Dessutom alla jägare kommer priset att en kniv inte kommer att skallra i en välgjord trä slida när ägaren flyttar. Eftersom sådana sheathes måste skräddarsys för varje enskild kniv, är det bäst att försöka göra en själv

Du behöver:.
Skum brushTung oilDremel verktyg PencilJigsawWood glueDrill med bitsWood viceScrew-i rivetsRouter med breda korta bitKnife2 bitar av wood1 /4 tum screws5 av 1 tum läder stripSandpaper.


1.
Börja med att sätta varje träbit mot en sida av knivbladet och stenciling konturerna i dem. Se till att bitar av trä kan pressas ihop och konturerna matchen. Alla typer av trä kan användas. Det beror på vilken färg du vill att skidan ska vara. Om du inte arbeta med trä så mycket, praktik med enkla furu 1 av 4s tills du är mer självsäker i dina förmågor.
2.
Placera varje träbit i din trä vice och bar konturerna av kniven lätt i trä med ditt Dremel-verktyg med smala grova bitar. Därifrån gör en större kontur runt den första en hel halv tum större i alla riktningar. Detta är den linje där överskottet träet kommer att klippas bort senare. För närvarande igenom, använd din router i ett lågt läge med en bred och kort bit för att mejsla ut det inre av varje träbit. Ta din tid att göra detta, varje träbit borde passa som ligger an mot bladet som möjligt när de är anslutna. Av denna anledning se till att ta del av tjockleken på kniven och graden av lutning mot framkant. Kom ihåg att du bara måste klippa hälften så djupt in i varje träbit.
3.
Slipa fickor du har klippt slät och sedan måla dem med ett tunt lager Tungolja med en skum borste. Veden bör suga upp detta under loppet av en timme. Använd din sticksåg som tar bort de större konturerna du ritade så att du vet har två oavslutade haves av skidan.
4.
Placera en tunn linje av trälim runt det inre omkretsen av en hälften och tryck den ordentligt mot sin partner. Torka av överskott som strömmar ut. Prova passar din kniv i öppningen av slida för att se om passar in. Använd ditt Dremel-verktyg och sandpapper för att släta och kurva ytorna på utsidan tills den är formad som du vill det. Drive skruvad i nitar, det slag som har dekorativa lock över huvudet, i omkretsen av skidan. En i spetsen, två låg på vardera sidan och två höga på båda sidor bör vara tillräckligt.
5.
Måla slida med Tungolja att ge det en lysande yta och låt den torr. Montera slida med bältesfäste genom att vika ett läderband på mitten och placera den mot baksidan av slidan längst upp. Kör två 1/4-tums skruvar sida vid sida i den vikta ändar av remsan och på baksidan av slidan. Detta bör lämna dig med bältesfäste kunna variera med bälte av valfri storlek och kompletterar slida.


Relaterade artiklar


hur huden en caribou
hur sy rådjur hud
Hur bönsyrsan kompis ?
hur man utformar ett trädhus
hur man fiskar för blå krabba
Hur man väljer en sport-bh för klättring
hur man gör en änterhake
om snorkling i Tampa Bay, Florida
hur praxis säkerhetstips i din nya kanot
Friluftsbutiker för trekking i Nepal