hur man vinterförbereder en utombordsmotor i Kanada

hur man vinterförbereder en utombordsmotor i Kanada

Det är viktigt att ta väl hand om utombordsmotorn på båten. Efter en korrekt vinterförvaring tekniker kan inte vara lika viktig i varmare klimat, men Kanada har brutala vintrar som kan ödelägga din båtmotor om det inte är tillräckligt skyddade. Vinterförvaring din båtmotor är viktigt för alla som bor i Kanada. Om den görs rätt, är det ett lätt rutin att följa och tar inte mycket tid

Du behöver:.
Imma oilScrewdriver setSpark plug gapperGear lubricationEngine olja


1. .
Töm bränslet från din utombordare. Bränsle kvar att lösa över vintern kommer att utveckla en gummy ämne som kommer att täppa till motorn om det är tillåtet att cykla genom utombordare. Detta sker särskilt snabbt i den kalla kanadensiska vintern. För att ta bort bränsle från motorn, koppla loss bränsleledningen och låt bränslet att hälla i en gas kan eller annan behållare. När de flesta av bränslet runnit ut starta motorn för att bränna bort alla bränslen som finns kvar i förgasaren eller andra motorutrymmen. Anslut bränsleledningen när du är klar.
2.
Spray imma olja i din förgasare är insugningsventilerna. "Spray Fog" är ett populärt märke för imma olja som används. För bästa resultat, spraya in oljan i din förgasare medan utombordsmotorn är fortfarande igång, innan den sista biten av bränslet bränns bort av motorn för att hjälpa oljan cirkulera genom förgasaren. Den imma olja fungerar som en anti-korrosiva som förhindrar rostbildning i din förgasare. Detta är viktigt eftersom du inte kommer att använda motorn under den kanadensiska vintern, eftersom slumrande delar är benägna att bilda rost inlåning.
3.
Töm ut vattnet ur din utombordare. Vintertemperaturer dopp långt under fryspunkten i Kanada. Om vatten kvar i din båtmotor det kommer att frysa och byst huvudena på motorn. För att förhindra att detta händer, ta bort alla stående vatten från kylsystemet. Ta bort spola tanken från motorn och dränera vattnet från den. Se din bruksanvisning för instruktioner om färgen tanken, liksom om hur man hittar avtappningspluggen. Öppna avtappningspluggen på motorn och försöker starta motorn så att eventuellt vatten i vattenpumpen kommer att släppas.
4.
Fog cylindrarna på din utombordare. Vintrarna i Kanada kan vara mycket långa, och en oanvänd motor kan utveckla rosta om inte åtgärder vidtas för att skydda mot det. Ta bort tändstiften från din motor att spraya imma olja direkt i cylindrarna. Manuellt vrider svänghjulet några gånger för att fördela oljan runt insidan av vevhuset. Detta är också ett bra tillfälle att; justera avstånd eller kanske byta ut tändstiften innan tillbaka dem till utombordsmotorn.
5.
Byt dina prylar fett. Se din bruksanvisning för lokalisering av avtappningspluggen för växel smörjmedel, som vanligtvis ligger längst ner i motorn. Handledningen bör också ange ett smörjmedel som rekommenderas av tillverkaren för användning i din utombordare. När vinterförvaring din motor i Kanada, bör du byta ut växeln smörjmedel varje år. Öppna bara avtappningspluggen i botten av motorn och börja hälla nytt smörjmedel i på toppen. Gravity kommer att tvinga det gamla fettet ut. Byt ut kontakten när du börjar se nya smörjmedel kommer ut i botten.
6.
Fyll oljetanken på din utombordare. Eftersom vintern är så kallt i Kanada, kan kondens bildas i någon tomma fack. Denna kondensation är typiskt frusen men kommer tina under våren. Det är viktigt att förhindra att detta händer i oljetanken, eftersom vatten i din motor olja kan skapa motor slam. Fyll oljetanken med den olja som rekommenderas av tillverkaren i instruktionsboken för din utombordsmotor.

Tips och varningar


 • Det är också en bra idé att ta bort propellerbladen så att du kan ta bort eventuella ackumulerade lina och tillämpa en generös beläggning av smörjning till propelleraxeln.


 • Relaterade artiklar


  hur man fiskar aspinook damm i Canterbury, Connecticut
  hur man gödsla tusenfoting gräs
  hur du lagrar klätterrep
  hur man bygger ett läger kök
  hur man gör metall bläckfisk fiskedrag
  Hur man knyter en lätt och stark fiske knut och skarva knut
  Hur hammarhajar kompis ?
  hur man gör dubbla steg vals tid i klapp dans
  hur läger med din hund
  hur man ska gå scapping för krabbor