hur mycket kostar dykning kosta?

hur mycket kostar dykning kosta?

Det uppskattas att i början av det 21-talet över 10 miljoner amerikaner hade lärt sig att dyka, och ytterligare en halv miljon att lära sig att dyka varje år. Utforska undervattensvärlden är fascinerande för många människor. Men hur mycket kostar dykning kosta? Nedan karaktär dykning och kostnader för utbildning, utrustning och dykning beskrivs

Historia <.

Människor har dykt i tusentals år. Det var dock inte förrän 1943 som Jacques-Yves Cousteau fulländat en enhet som kallas luftregleraren som gjorde dykning utan en luftslang praktiskt. Sedan dess har Slutna Underwater andningsapparat (SCUBA) blivit ett viktigt verktyg för forskare och undervattenskablar arbete och dörren till rekreation för miljoner. År 1954 den första dykning skolan öppnade i USA i Los Angeles och markerade starten för en stor rekreation industri.

Typer

Inse att kostnaden för bryter dykning ner i tre delar. Innan du kan börja njuta av undervattenskablar äventyr lektioner och certifiering är nödvändiga. En ackrediterad kurs från en instruktör certifierade av Professional Association of Diving instruktörer (PADI) eller liknande organisation kommer att kosta ca $ 350-$ 500, inklusive praktik och certifiering dyk. Om du väljer vid detta tillfälle att köpa en egen utrustning snarare än att hyra den prislappen är ca $ 1. 400. Daglig hyreskostnader varierar från $ 40 till $ 60 för en två-tank dyk. Om du har egen utrustning, kostnader för luft varierar från $ 5 till $ 8 per tankning.

Funktion

I hjärtat av dykutrustning är luftregleraren. Denna enhet tar tryckluften från tanken och släpper det som dykaren andas. Det viktigaste att tänka på är tillförlitlighet, eftersom det sista du vill är att din regulator misslyckas medan du dyker. En kontrollant (inklusive luftslangar) kostar allt från $ 250 till $ 600. De flesta hyr tankar eftersom kostnaden är ungefär samma som att ha en egen tankar fyllda. Men om du vill att dina egna tankar, de kostar $ 150-$ 300 styck. För att fungera under vattnet behöver du en mask och fenor. Masker från $ 40 till $ 70 och fenor från $ 50 till $ 100. Slutligen är en djupmätare en viktig del av utrustningen och kostar $ 100 till $ 200.

Funktioner

Förutom de punkter som anges ovan finns det flera andra saker du behöver för säkerhet och komfort. Om du inte kommer att dyka endast i mycket varmt vatten, är en våtdräkt krävs för att minska kroppens värmeförlust (som kan vara 20 gånger snabbare när du är i vattnet) och förebygga hypotermi. Våtdräkter från $ 100 till $ 300. Handskar, stövlar och huvor kosta ungefär $ 20 till $ 50 var. Sist men inte minst måste dykaren ha en vikt bälte eller dykväst. En traditionell viktbälte är inte dyrt, kostar från $ 35 till $ 50. Avvägningsvästar är en nyare teknik som gör att dykare att justera sin flytkraft men kostar mycket mer (från $ 250 till $ 500).

Överväganden

om att köpa eller hyra beror på hur ofta du planerar att dyka. Om du planerar att vara en vanlig dykare, köpa vettigt. Men om du förväntar dig att dyka endast ett fåtal gånger per år, hyra är mer kostnadseffektivt. Säkerhet är den första fråga. Rätt utrustning skyddar din kropp från skärsår och hypotermi . Av högsta vikt är luftregleraren . Inte snåla på detta --- det är det som håller dig vid liv under vattnet . Den grundläggande utrustning för dykning är ungefär samma sak överallt , men du behöver särskild utrustning för vissa miljöer . Vissa människor söker en större utmaning dyka i grottor eller ens i arktiska vatten . I båda fallen , säkerhet och de särskilda förhållanden kräver specialutrustning och utbildning som kan köra in tusentals dollar .


Relaterade artiklar


hur du tar bort en fisk krok i huden
vandring i Virginia
vandring i Yellowstone National Park
hur man rengör en båt yta
hur man reagerar på en björn i det vilda
hur man kan hjälpa en gjuten häst
hur du tar bort rostfläckar när lackering av trä
hur att få igång en Dirtbike
hur man utför en tjänst check krasch cykel
hur till livsmedelsbutiker kundvagn surfa