om artificiell betesfisk

om artificiell betesfisk

Konstgjord betesfisk är en av människan skapad objekt som påminner om naturliga föda för fisk. Den används för att locka fisk och locka dem till bitande. Vissa konstgjorda betesfisk ser ut som levande bete. Andra har en åtgärd eller utseende som uppmuntrar fisk att slå. Tillverkad i metall, plast, trä, bly, päls, fjädrar, eller en kombination av material, kommer konstgjord betesfisk i många storlekar och former

Geografi

Vissa konstgjorda betesfisk används bara i saltvatten. Andra används endast i sötvatten. Många konstgjorda beten används i båda. Dessa används i både kommer oftast i olika storlekar, former eller färger för de två olika typer av vatten. Jigheads är populära i både sött och salt vatten, men jiggar som används i sötvatten är mindre och en annan färg än de som används i saltvatten. Saltvatten beten har ljusare färger, och hakarna på dem är av rostfritt stål täckta med en finish som inte korroderar.

Funktioner

Mest ädelfisk bita konstgjorda agn vid något tillfälle. Du måste experimentera med olika färger och stilar av bete för att ta reda på vad som fungerar. Många konstgjorda beten har testats av en massa människor som fiskar. De som är effektiva för ett antal människor utvecklar ett rykte om att vara den typ av konst-beten alla behöver i sina tackla lådor.

Typer

Det finns många olika typer av konstgjorda agn, och ett flertal variationer och stilar i Samma bete typer. Dykning pluggar var gjorda av trä, kork, men nu är de oftast gjorda av plast . De ser ut som kräftor , grodor eller ormar , och kan användas för ytbehandling , flytande och undervattens fiske . Jigs är en ledande huvud i olika färger med en krok , och några har fjädrar . De är lätta att kasta och sjunka snabbt .
Skedar är obalanserade metallblad med en krok i ryggen . Spinner beten har blad som varv runt en axel med en kanyl lockbete . Plast lockar imitera naturliga föda ett visst geografiskt område såsom maskar , promelas och kräftor . Nya konstgjorda beten håller på att utvecklas varje dag. Det finns inte två områden som är exakt lika, möjligheterna att utveckla nya konstgjorda beten är oändliga.

Överväganden

Du måste också bestämma vad konst-beten att använda när du fiskar på ytan av vatten, under yta, eller på botten. Du bör ha särskilda bete för varje vatten zon. Topwater konstgjorda beten omfatta grumlingar, dykare, zigzaggers och bullriga beten propeller. Använd topwater beten i svagt ljus. När solen kastar skuggor, använd under-ytan beten. Dessa inkluderar skeddrag, jiggar och suspenderade crankbait . För fiske med bottenredskap , jiggar fungerar bäst eftersom den viktade huvudet med en krok nästan aldrig hakar . Shad , snigel , och rör jiggen svansar är populära , och finns i alla möjliga former och färger.

Förebyggande /Lösning

Avgöra vilken färg av konst-beten att använda är alltid ett problem . Frågar människor som fångar fisk vilken färg på bete de använder är en lösning . Om detta inte fungerar , använd tumregel . I mörka , skumma eller skuggade vatten , använda mörkare färger . I klarare vatten , använd ljusare färger . Använd ljusa färger på ljusa dagar . Experimentera med olika kombinationer av färger tills du hittar en som fungerar .


Relaterade artiklar


hur du börjar klättring
hur man gör ett träd fort
hur man hänga en hjort montera
hur man gör mjuk betesfisk
Hur man skärper en filé kniv
hur man dansar en cross body bly i rumba
hur man kan kasta med flugspö
hur man börja lära sig poi
hur man gör renvers på hästryggen
hur man ska gå crabbing för blå krabbor