om bergsklättring redskap

om bergsklättring redskap

Bergsklättring är också kallad bergsbestigning. Detta är inte klättrar på samma sätt som du kan uppleva i ett rekreationscenter. Istället är bergsbestigning en kombination av vandring, klättring och camping. Allt detta sker på hög höjd, vilket leder till en särskilt ansträngande upplevelse. Bergsbestigare bör vara väl förberedd med rätt utrustning för olika situationer och terräng

. Geografi

Även om de flesta bergsklättring redskap är universell till olika platser kan de särskilda villkoren för din klättra göra en betydande skillnad i den nödvändiga redskap. För alla klättring, behöver du 2 fot och 4 fot selar, en sele, prussiks, klättring rep och karbiner. Du behöver också ett ATC Belay enhet. För klättring, bör du även inkludera en Grigri Belay enhet och quickdraws. För alpin klättring, behöver du en 50 meter dynamiskt rep, isyxa, stegjärn, strålkastare och ett berg leta upp enheten. Din växel bör också innehålla en snöskyffel och skor visar, stavar och en lavinsond.

Typer

Din bergsklättring redskap bör alltid innehålla lämpliga kläder. Det finns många olika typer av klädsel som bör ingå. Du kommer att behöva bära flera lager så att du är förberedd för varierande förhållanden. Din bas lagret kan innehålla en lång-eller kortärmad skjorta och långa byxor. Dessa kan vara lätta, medeltunga och tunga beroende på de förhållanden som du planerar att stöta på. Över din bas lager, bör du ha en fleece eller isolerad jacka och byxor. Över detta bör du ha en vattentät skaljacka och byxor. Utöver dessa grundläggande, planerar att innehålla massor av strumpa liners, strumpor och trosskydd handske. Om du kommer att uppleva en mängd olika temperaturer, vara beredd med olika handskar. Du behöver också plast eller läder bergsklättring stövlar. Du bör alltid bära hjälm. Beroende på förhållanden kan du ha en fleece mössa och glasögon.

Funktion

När du är utrustade med klätterutrustning och kläder, är det viktigt att inkludera andra basala förnödenheter i din bergsklättring redskap. Du måste ta med gott om mat och vatten. Du kommer att vilja packa objekt, till exempel energi barer, granola, ryckiga och ost pinnar för mellanmål som lätt kan ätas på språng. Du kan packa enklare måltider, som smörgåsar till lunch och frystorkat eller instant måltider till kvällsmat. Om du vill ha en större variation i dina måltider, måste du ta med matlagning kit, bestick och en liten spis tillsammans med önskad mat. För att garantera en leverans av dricksvatten, måste du ta en enhet vattenrening. Andra väsentligheter inkluderar ett tält, sovsäck och liggunderlag.

Funktioner

För att säkerställa en säker och trevlig resa bör du också inkludera några extra tillbehör för hygien och säkerhet. Du bör alltid ha ett första hjälpen kit, ficklampa, tändstickor, kompass, karta, kniv och eld förrätt. En liten handduk kan våtservetter och toapapper går också en lång väg mot att ge en roligare resa. Lib balsam, solkräm, fuktkräm och bugg smutsavvisande kommer att vara användbar på många platser. När du har alla grundläggande funktioner, glöm inte att inkludera några poster för din egen njutning. Detta kan innefatta en tidskrift för inspelning tankar och iakttagelser under hela vandringen, en kamera och film för att fånga minnesvärda scener, eller en guidebok som hjälper dig att njuta av den speciella attraktioner längs vägen.

Varning

Det är en mycket viktig risk som bör beaktas när man planerar för en bergsbestigning resa . Detta är höjdsjuka . Om du börjar uppleva en dålig huvudvärk , bör du sluta omedelbart och rehydrera med minst en liter vatten eller Gatorade . Detta bör åtföljas av ibuprofen eller Tylenol . Om du är bättre efter 30 till 60 minuter kan du fortsätta på vägen . Men om inte ditt tillstånd inte förbättras bör du ned omedelbart . Effekterna av höjdsjuka kan förbättra igen senare och möjliggöra uppstigning vid ett annat tillfälle . Men skulle någon lider av höjdsjuka sjunka ungefär 1. 000 meter för natten. Var alltid förberedd med vatten och smärtstillande vid höjdsjuka skulle inträffa.


Relaterade artiklar


hur man spelar Quidditch (ingen magi krävs)
hur man fiskar en droppe skott rigg
hur man kan förhindra uttorkning medan vita vatten kanot
Hur man använder en klättring bälte för trädfällningen
hur man kan planera en backpacking rutt
hur man lär sig att flyga ett plan
hur man kan inreda bumeranger
hur man gör en höft ollie på skateboard
filéas en Gädda
hur en crossover paus och dubbel armarna i sin tur bolero