om den största fällknivar

om den största fällknivar

Fällknivar, från den berömda schweiziska armékniven till de lika välkända kniv, är användbara verktyg på grund av deras säkerhet och bärbarhet. När vikas upp, de flesta konstruktioner är tillräckligt små för att stoppas i fickan. De dygder fällkniv är användbara även med större knivar

Identification En fällkniv har ett blad som är ansluten till handtaget med en pivot. Det finns ett spår i handtaget som gör att bladet vridas tillbaka i handtaget med pivot. Således kniven kan vikas in i sig själv.

Funktioner

Några fällkniv design saknar ett lås, eller ett instrument för att bladet på plats när den har förlängts. Mest nytta fickknivar och några switchblades är av denna typ. Switchblades skiljer sig från andra fällknivar i att de använder en fjäder att förlänga bladet från handtaget. Men många fällknivar anställa en låsanordning av något slag för att säkra kniven när den har nått full förlängning, inklusive nästan alla de stora. Detta gör bladet säkrare och enklare att använda, speciellt när kniven möter motstånd under sågning. Buck knivar är ett vanligt exempel, och tillämpa ett antal låsanordningar som slip joint, liner-lock eller lock-back.

Funktion

Den största kraft av fällkniv är att bladet kan vikas in handtaget, vilket förkortar kniven när den inte används. Detta gör att den kan säkert förvaras i fickan, men inte alla blad liten nog att transporteras på detta sätt är "fickknivar. "Vissa är betydligt större än så. Det finns även fällknivar med flera knivar eller verktyg som finns i handtaget som är större än den populära schweiziska armékniven. Fisherman, till exempel, som bra storlek fällknivar med några olika verktyg . för rensar fisk och tenderar deras tackla

Storlek

En stor fällkniv är en som har ett blad längre än 3 inches, 4-eller 4,25-tums exempel är inte extraordinärt Det finns ännu större fällknivar tillgängliga. men dessa är i grunden nyhet objekt. En stor kniv med mer än ett blad kommer också att ha en motsvarande tjockt handtag.

Överväganden

Big fällknivar av det här slaget kan ställas in i fickan, men vanligtvis är ganska skrymmande och genomföras bättre i en liten slida på bältet. Den allmänna stöd av fällkniven fortsätter att föra över till slida, sedan halvera storleken på ett blad gör att man kan bära en ansenlig kniv fastspänd i bältet snarare än till midjan och benet.


Relaterade artiklar


hur man dyker efter bläckfisk
hur man kan planera mat för en backpacking resa
hur man använder thinner vinylfärg
hur man gör BATE majs fisk
Hur man knyter viktiga segling knop
hur man identifierar granat stenar
hur man får hästen att stå stilla för montering
hur man bygger ett klätterträd stativ
hur man gör en 5-0 stall kickturn på skateboard
hur man balanserar på en mountainbike