om mörkerseende glasögon

om mörkerseende glasögon

Night vision goggles, även känd som mörkerseende utrustning (NVD), används för att se i miljöer som innehåller ljus nivåer som annars skulle förbjuda människors syn, dvs mycket låga halter av ljus. De är en stapelvara i militära och polisiära myndigheter över hela världen, och finns också tillgängliga för användning av de flesta civilbefolkningen

Historia Den första användningen av Night Vision Device var under andra världskriget, men det var inte förrän Vietnamkriget att de såg en utbredd användning. Den generation 0 anordningar infördes under andra världskriget främst att bistå krypskyttar och långväga skyttar. De använde stora aktiva system. Generation 1 enheter, infördes under Vietnamkriget, var de första att använda passiva system, men var ganska stor och var tvungen att ha starka månskenet att arbeta. Generation 2-enheter kan ge ett mycket ljusare bild, vilket leder till nytta i områden med lägre omgivande ljus. De förbättrade också på upplösning och hållbarhet. Generation 3 enheter förbättras ytterligare upplösning, ljusförstärkning och livslängden på enheten. Den amerikanska militären använder enheter som kallas Omnibus-7, en utlöpare av generation 3 enheter. Dessa senaste enheterna kan omedelbart avspegla skiftande ljusförhållanden och kraftigt minska bildbrus.

Betydelse

Night vision apparater är vanliga i världens militära och används av ett brett spektrum av kommersiella företag, säkerhets-och polisiära insatser, räddningsinsatser ansträngningar, utomhus aktiviteter (dvs. djur att titta på eller jakt). De är särskilt användbart i verksamheten helikopterräddning, som en syn om natten enheten tillåter piloten att styra flygplan medan sjukvårdarna och annan räddningspersonal driva verksamhet enligt en ljuskälla som kan påverka visionen av piloten.

Typer

Det finns två typer av mörkerseende utrustning: passiva och aktiva. Passiva system använder naturligt producerat omgivande ljus. Aktiva enheter använder infrarött ljus, som finns på en annan del av ljusspektrum.

Passiv mörkerseende anordningar används i ett band på ljuset spektrum som har en våglängd på ungefär 1 mikrometer (det mänskliga ögat kan uppfatta våglängder från 0,4 till 0,7 mikrometer). De arbetar genom att upptäcka och förstärka naturligt omgivningsljus ofta av månen eller stjärnorna. Enheten förstärker då ljuset med hjälp av en förstärkarröret och den fotoelektriska effekten (där elektroner avges från föremål efter att de har absorberad strålning eller synligt ljus). Bilderna visas på en fosforescerande skärmen.

Active (infrarött) mörkerseende anordningar används i en spektralområdet från 700 nanometer till 100 nanometer, vilket är strax bortom vad det mänskliga ögat kan uppfatta. Dessa enheter ger bilder med högre upplösning än passiva mörkerseende eftersom de tillverkar sina egna (icke synligt) ljus. Dessa system är vanligast i kommersiella tillämpningar, som en annan mörkerseendet enheten kan enkelt detektera ett aktivt system, vilket gör dem mindre användbara för militär tillämpning.

Funktioner

Night vision apparater finns i en mängd varianter och modeller beroende om det specifika jobb de är avsedda för. Night vision apparater har alternativ för att vara handhållna enheter, huvud monterade enheter, monterade vapen enheter, monokulära, kikare, enkel lins och teleskopiska linsen.

Varning

Olika länder har olika lagar som reglerar användningen av utrustning för nattseende . Många länder i Europeiska unionen reglerar användning och innehav av utrustning för nattseende. I dessa länder är civila rätt att äga och driva generation ett-enheter, men något mer avancerad är förbjuden av Internationella Traffic in Arms Regulations. Nya Zeeland har restriktioner som gäller för den civila användningen av Generation 3 enheter och högre och har strikta regler för exporterande mörkerseende.


Relaterade artiklar


Hur man knyter på en rock klättervägg
hur obligation med din häst med Natural Horsemanship
hur att få igång en Dirtbike
hur man gör ljuddämpare paintball pistol
hur sy rådjur hud
bygga en longboard skateboard
hur man hittar klätterskor
hur man gör en tabell Mini Pool
hur man lägger en sten uteplats
hur man gör pilar influensa influensa