om rullskridskor

om rullskridskor

Rullskridskor är en verksamhet som gjort för rekreation, transport, sport eller bara för att hålla formen. Det finns flera olika typer och stilar, av vilka de flesta har satt sin prägel på populärkultur i hela Amerika. Även om den verksamhet, som innebär en person som bär specialiserad skridskor med hjul, slå sin högsta topp i slutet av 1970 och 1980, är det fortfarande under utveckling som sport och fortsätter att glädja många med sin tillgänglighet och lätthet

Du behöver:.
Ihopfällbar camping kitchenPortable kök sInkPortable stovePotsUtensilsWater purifierFood.

Historia

Historien om rullskridskor börjar så långt tillbaka som 1760-talet, då en belgisk uppfinnare som heter Joesph Merlin rullade sin väg in i en metall part idrottsliga hjul-stövlar. Rullskridskor som det oftast kallas, men kom år 1863 då James Leonard Plimpton konstruerade den grundläggande quad-formade roller skate, den klassiska rullen skate design. Den hämningslösa aktivitet träffa sitt högsta framträdande på 1970-talet när utvecklingen inom plast tekniken gjorde skridskor mer överkomliga och populariteten av disco drog människor till roller rinkar i större antal. Under 1990-talet började dock rullskridskor ska överskuggas av "Rollerblading" en typ av rullskridskor gjort på inlines där de fyra hjulen var uppradade som en kniv i mitten av skridskon.

Typer

Förutom fritidsaktiviteter rullskridskor, gjort för skojs skull eller fitness, det finns tre huvudsakliga typer av idrott Rullskridskoåkning: Konstnärlig, hastighet och aggressiv. Konstnärlig rullskridskor innebär skridskoåkning siffror, som visar kontroll och noggrannhet, koreograferad dans, bedömd på noggrannhet och stil och rutiner freestyle som inkluderar hopp, snurrar och koreografi. Konstnärlig rullskridskor kan göras solo, i par eller i precision team, vanligtvis av fyra åkare.
Det finns två typer av skridsko: skridsko och inline skridsko. Traditionell skridsko görs på särskilt utformad quad skridskor som har en lägre ankel för ökad manöverförmåga. Inline skridsko utförs på inlines och är slående lik is hastighetsåkning på skridsko. Inline skridsko har kämpat för att bli en olympisk sport, men har ännu att nå det målet.
Aggressiva rullskridskor avser trick utföras med inlines . Sporten består av två fraktioner " park "som sker på skate parker och "Street skating ", som görs någon annanstans än en utsedd skate park . Aggressiv rullskridskor har blivit alltmer populärt vid sidan av andra "extrema " sporter som skateboard och BMX .

Funktioner

Det finns olika typer av rullskridskor eller inlines som krävs för de olika klasser av rullskridskor . Traditionell rullskridskor kännetecknas av den klassiska , quad formad rulle skridsko där det finns fyra hjul med två fram och två på baksidan av skridskon . Den klassiska rullen skate används oftast för traditionella fritids rullskridskor. För konstnärliga Rullskridskoåkning är skridskor kännetecknas av en hög manschetten runt vinkeln för att ge åkaren mer kontroll för de obligatoriska hoppen och koreografi. Speed skridskor har en mycket låg ankel och låg klack för att öka hastigheten och manövreringsförmåga. Mer moderna Inline kan urskiljas med hjälp av inlines eller rullskridskor. Aggressiva skridskor kräver ofta en styvare och starkare boot, medan de två mittersta hjulen på inline skate ersätts ofta med små hårdplast eller gummihjul för bättre kontroll och grepp medan du utför trick på en avsats eller järnväg.

Fördelar

rullskridskor Föreningen hävdar att det faktiskt finns hälsofördelar med rullskridskor. Eftersom aktiviteten ger en fullständig aerob träning, kan fördelarna vara jämföras med jogging. Eftersom fötterna glida, ledskada, vilket ofta resulterar från att köra, är inte heller så svår. För viktkontroll, beräknas det att 350 kalorier bränns per timme vid sex miles per timme och 600 kalorier bränns per timme vid 10 miles per timme.

Betydelse

rullskridskor har gjort en slutgiltig prägel på amerikansk populärkultur kultur. Från Roller Derby till rullen ishallar, är rullskridskor en nära rit-of-passage för barn. Dessutom mer än 94 titlar på Internet Movie Database (IMDb) omfattar rullskridskor som viktigaste sökord, några av de mer välkända är "Boogie Nights" (1997) och "Xanadu" (1980). Roller derby, en kontakt roller skate sport, har också ökat i popularitet under det senaste decenniet.


Relaterade artiklar


hur man gör en spigg netto
hur man stöta bort stanken buggar bort av tomatplantor
hur man gör en katt recept betesfisk
om bergsklättring redskap
hur man polera aluminiumbåtar
hur man startar en lägereld med en match
hur reparera Dings i glasfiberbåtar
hur man väljer vandringsstavar
hur man gör en 360 surfing manöver
hur man jaga fasaner i Minnesota