paddling i Acadia National Park

paddling i Acadia National Park

Acadia National Park ligger i första hand på Mount Desert Island utanför den sydöstra kusten i Maine, med en liten del av parken ligger vid kusten. Det är en vacker plats att njuta av både hav och sötvatten kajakpaddling. Öppet året runt, erbjuder parken paddlare på alla nivåer möjlighet att utforska vattnen i flera vikar, hamnar och sjöar. Oavsett om du väljer att gå med en lokal guide eller på egen hand, är Acadia National Park ett utmärkt kajak destination

Du behöver:
Slipsten kitHoning oilSharpening steelPaper towelsSheet av papper.

Geografi

Acadia National Park är mest känd för sin havskajak längs många vikar och hamnar. Geografi Mount Desert Island, kringliggande öarna och fastlandet innehåller många enskilda vattendrag för att ge otaliga vägar att utforska på kajak. Några alternativ är fransman Bay, Northeast Harbor och Bar Harbor, liksom Atlanten. Dessutom parken husen runt 2 dussin sjöar och dammar som kan utforskas på kajak. Parken nås av Route 3, som kan vara skär I-95 och Route 1, två stora trafikleder som förbinder många av östra största städer. Med flyg kan du flyga in i Hancock County Airport (10 minuter från Acadia) från Boston Logan Airport eller till Bangor International Airport cirka en timme från Acadia.

Funktioner

Paddla erbjuder ett sätt att utforska parken och få tillgång till natur och djurliv som du inte skulle uppleva till fots. Du får en närbild titt på steniga klipporna som tornar upp ur det iskalla kustvatten. Valar, sälar, örnar och tumlare är bland de olika typer av vilda djur som gör hemmet i och runt Acadia.

Betydelse

Somes Sound, som skär djupt in i Mount Desert Island anses av vissa vara den enda fjord i kontinentala USA. En fjord, vanligare i Norge och Skandinavien, är en lång, smal vik omgiven av branta klippor som skapades av smältande glaciärer. Även om det är den definierats som en fjord får ifrågasättas, är det en lång vacker kropp med vatten för kajakpaddling, oavsett.

Potentiella

Många kajak Outfitters erbjuder turer och uthyrning utrustning. Om du tänker gå ensam, flera båt ramper och kopplingspunkter finns tillgängliga inklusive Bar Harbor, Northeast Harbor och Seal Cove. Besök National Parks Service's Acadia hemsida nedan för ytterligare alternativ.

Varning

Regler kring Acadia National Park kan vara krävande, även tung dimma, kyla och grov strömmar. Om du inte är en erfaren paddlare är det lämpligt att hyra en guide tjänst som kan erbjuda en säker och trevlig kajak utflykt.


Relaterade artiklar


hur man fångar en tarpon på ett flugspö
hur du lagrar en kanot för vintern
hur man bygger tekniska färdigheter mountainbike
hur man bygger en gratis paintball fält
hur du tar bort rost från en wok
hur man stöta bort tvättbjörn
hur man ansluter en enfas motor
hur man gör en frontside 180 nej följa på skateboard
Hur man knyter en schweizisk säte sele
hur man kan fånga maskar för fiske