vandring i New Mexico

vandring i New Mexico

New Mexico är en stor stat för att vandra på grund av dess relativt varma klimatet och den vackra skogar och klippiga bergsregioner inom sina gränser. Det finns också massor av ställen där du kan klättra, grottforskning eller backpacking, så du kanske vill bygga dessa verksamheter i din vandring utflykt. Glöm inte att ta med kameran så att du kan fånga den fantastiska utsikten, och att packa flaska vatten och solskydd att hålla sig frisk. Följ dessa riktlinjer för din nästa vandring

Du behöver:
WaterEnergy snacksSunscreenHiking bootsTrail mapCompass (om du lyfter spår) Klättring och grottforskning växel (tillval).


1.
Bestäm ett spår. Fundera på vilken typ av landskap du är intresserad av, hur tuff du vill att din vandring till vara och hur länge du vill vara ute. Om du vill lära dig om historia, kommer att Los Alamos är Bandelier nationalmonument Trail tar dig genom en tidigare Pueblo uppgörelse. Den huvudsakliga leden är kort och lätt, mindre än två miles. El Malpais National Monument är en vulkanisk område med massor av foto ops, men mycket av vandring är inte på markerade leder (ha karta och kompass) och du måste ta itu med oländig terräng. Om du vandrar i Taos, kan du stoppa i Manby Hot Springs för att lugna de värkande benmuskler. Få mer information om vandringslederna i Trails hemsida. Se avsnittet Resurser för en länk.
2.
Planera din resa. Innan du ger dig ut på din vandring, är det viktigt att göra en del efterforskningar, särskilt om du planerar en vinter utflykt. Vissa spår, som Aspen Vista är stängda för alla utom snowshoers när den vita varan börjar komma ner. Det enklaste sättet att ta reda på är att ringa varje parkens informationscenter linje. Du hittar kontaktinformation för de flesta av de populära platser i parkerna och Campgrounds hemsida. Det är också ett bra sätt att ta reda park timmar, regler och föreskrifter och att begära spår kartor.
3.
Hitta följeslagare. Om du vill vandra med en grupp, antingen för säkerheten eller för företag, sponsrar norra New Mexico Sierra Club utflykter ganska mycket varje helg på året för många av de destinationer som anges ovan plus mer. Om du går till norra New Mexico Sierra Club hemsida kan du hitta de linjer de planerar att vandra, datum, tider och information om terrängen. Om du är ny till vandring, kan detta vara ett bra ställe att komma igång och att träffa några vandring kompisar.

Tips och varningar


 • New Mexico är ett stort staten. Var noga med att tillåta restid när du planerar din vandringstur. Vissa spår kan vara flera timmar bort.
 • Om du planerar att vandra ensam, som inte är en mycket bra idé, alltid se till att någon vet var du ska och när du planerar att återvända. Aldrig vandra utan tillräcklig tillgång till vatten och föra tilltugg som ger dig energi, såsom nötter, torkad frukt eller trail mix. Inte vandra i sneakers. Stövlar med tillräckligt fotled stöd för att undvika onödig stress på lederna.


 • Relaterade artiklar


  hur att få igång en Dirtbike
  hur man köper färg aluminium båt
  hur man gör en jakt spjut för småvilt
  hur man bygger ett dike för paintball
  hur man köper filler båt yta
  hur man öppnar en scuba företag
  om fisk attraktor bete
  hur man förbereder snöskotrar för lagring
  om Texas State floder och sjöar
  hur man väljer vandringskängor