historien om basebollhandske

historien om basebollhandske

Få saker är så rotade i Americana som en god omgång baseball. Det moderna spelet har tagit de yttre tecknen på big-time sport: lukrativa kontrakt, cernnivå sponsrade arenor, enstaka skandalen. Utrustningen har förändrats tillsammans med spelet, eftersom tillverkarna punga ut stora dollar för Pro behörighetstillägg och de bästa material för att göra deras redskap. Dess början fött ur nödvändighet, bär helgat basebollhandske dagens föga likhet med sina föregångare

Early Days

professionell baseball inte började ta fart förrän några år efter inbördeskriget, då National League (snart följde av den amerikanska League) började spela efter några ekonomiskt katastrofalt försök att skapa en liga. Det ansågs omanligt att använda någon typ av skyddsutrustning i de tidiga stadierna av baseball, som skärsår och blåmärken samlat under ett spel ansågs vara i en anda av konkurrens.

Idé

Tidigare Chicago White Stockings pitcher vände sportartiklar konglomerat AG Spalding noterade en gång att Boston första baseman Charles Waite var klädd i en handske under en match 1875. Spalding, lider en av hans krossade många handskador, frågat Waite handske efter matchen. Skam, Waite erkände handsken skyddade sin hand och att han avsiktligt valde en hudfärgad ton så att ingen skulle märka. Två år senare, bar Spalding en helt svart handske med backhand bort för ventilation.

Fånga den

Till hans stora förvåning fick Spalding mycket positiv uppmärksamhet för sin handske bär, och senare började lägga kuddar som han ansåg lämpligt, tills en fin balans mellan komfort och kontroll nåddes. Andra spelare runt om ligor uppmärksammade och följt efter. De tidiga handskar var i huvudsak ändrats läder arbetshandskar med infogade stoppning i handflatan och ofta hade fingret bås bort.

att ta form

När det nya seklet kom, började spelarna mixtra med designen. Fingret bås var kvar på och stoppade samma som handflatan. Som 1930-talet rullade runt, var skinn sömmar infördes mellan tummen och pekfingret. Det togs ytterligare ett steg i mitten av 1950-talet, när öppningar mellan alla fingrar var utvidgade och läder sladd har sytt mellan fingrarna för att skapa en webb-liknande effekt. Runt slutet av 1960, kallad handsken, ibland ett "Mitt", var avlånga på fingrarna så att bollen fångas i bandet istället för handflatan.

Idag

Under årens lopp, topp-hylla tillverkare som Rawlings (som sponsrar nästan hälften av spelarna i MLB), har Easton, Spalding, och Mizuno experimenterade med olika material såsom minne skum och plast, men den allmänna konstruktion hade förändrats mycket sedan 1960-talet.


Relaterade artiklar


Hur man knyter en kvadrat knut för båtliv
hur man hitta begagnade motorer Yamaha till salu
hur du tar bort mögel från fasader i vinylplast
hur man använder träd i klippklättring
hur du packar för tält camping
hur man pitch en stor Agnes seedhouse SL 2 tält
hur man hyra en kajak
hur man installerar ombord & Batten fasader
hur man förebygger handled skador medan vita vatten kanot
hur man gör en anka blind