hur man gör en kniv av sten

hur man gör en kniv av sten

Det kan vara Internet ålder och trots att själva idén om FASHIONING en kniv ur klippan kan verka primitiva för många kan det ge dig en inblick i livet för stenåldersmänniskor. Dessutom kommer du att känna en känsla av framgång som de säkert måste ha känt för eoner sedan. Om du tror att forma en kniv ur klippan är en barnlek med moderna verktyg i dag, tänk om. Du kommer att bli förvånad över att det kan vara ganska svårt. I själva verket kan det ta många timmar av hårt arbete och med månader för perfekt. . Men om du är patient, ihärdig typ, här är hur man gör en kniv av sten

Du behöver:.
Sturdy, arbete utomhus bord och spaceSharp kanter klippstycke Flagnande verktyg eller chiselSharpening toolChipping verktyg


1.
Sök efter en bit av vassa berg. Säkerställa att den är lämplig storlek för att matcha storleken på kniven du tänker form. Se till att det inte är för tung att hantera eller arbeta på.
2.
Använd ett chipping verktyg för att starta ditt arbete. Den idealiska man bör vara enkelt att hålla, relativt lätt för enkel användning och måste också vara svårt. Även en annan lämpligt formad sten kan användas , metall eller ben är också bra alternativ .
3 .
Leta efter en bra fjällning verktyg . Om du har svårt att hitta en lämplig flagnande verktyg som är hårda och vassa nog att flagna bitar av sten , kan du använda en vassa mejsel istället . Om stenåldern verktyg är ditt val , kan du använda en vass bit av ben eller horn .
4 .
Håll rock stadigt på ditt knä och börja flisning . Håll dig nära form av kniv du vill ha . Placera den skarpa sidan av berget på ena sidan och använder små, kantiga blåser medan flisning. Skaffa en grundläggande, grov kniv form när chipping är klar.
5.
Reach för att vässa verktyg. För att ge din kniv önskad skärpa, placera bladet på slipning verktyget ungefär parallellt med flingor, kniv kanten av berget. Tryck sedan på den senare hårt mot verktygets blad och försiktigt skrapa bort lite flingor av rock tills uppnå ett rättvist, vass knivsegg.
6.
Slutför slipa kniven. Att finslipa din kniv till en fin, vass egg, kan du använda sandsten eller något annat grovt material att gnida längs knivseggen. Som ett alternativ kan du använda en bit av sönderdelning av berg att uppnå den önskade skärpa.

Tips och varningar


 • Använd flintasten, eftersom det är ett idealiskt material för din kniv. Flintasten är lätt för knapping, flisning, fjällning och skärpa i en vinkel. Gör vätska avslappnad blåser medan flisning, eftersom detta gör det möjligt för bättre kontroll och kommer att minska arm trötthet.
 • Arbeta inte utan att bära skyddshandskar för att undvika nedskärningar. Arbeta inte utan skyddsglasögon för att undvika skada på ögon från minut rock flingor eller damm.


 • Relaterade artiklar


  hur man förebygger axelskador när forsränning kanot
  hur man hittar reparera ponton båt
  hur man kan jämföra redskap vandring regn
  hur man kan njuta simma försök lagtime
  hur man desinficera stallet av en häst med kvarka
  hur man förbereder snöskotrar för lagring
  hur man dansar ett grundläggande steg i Mambo
  hur man sätter upp en skybouncer studsmatta med nät
  hur man kan utrusta för pimpelfiske
  hur man skate bakåt till framåt på rullskridskor