hur man installerar spolning muffar på en Yamaha utombordsmotor

hur man installerar spolning muffar på en Yamaha utombordsmotor

När jag köpte min lång slaglängd Yamaha utombordare, det var täckt med salt och fick återuppbyggas från insidan och ut för mer än $ 600. Det är ett öde som hade kunnat undvikas om den tidigare ägaren hade brytt sig om att skölja det ordentligt med spolning muffar. Dessa steg gäller alla utombordare används i havet och är avgörande för bra motor underhåll
1
Inse spolning muffar kommer i ett par olika former och storlekar. Du vill ha en uppsättning som gör att tillräckligt med utrymme att komma runt vattenintaget på din motor samtidigt som en tätning. Åtminstone, ögongloben basen av din utombordare innan du köper muffar. Jag föredrar de som ser ut som en sugkopp.
2.
Spola motorn religiöst varje gång båten används. Eftersom jag har besättning med mig, gör jag detta ett två personers jobb, även om det kan göras ensam. De kåpor skruven lätt i alla vanliga trädgårdsslang. Ta av det vanliga munstycket och skruva på rodnad muffar.
3.
Lokalisera vattenintaget vid basen med din utombordare lutad ur vattnet. Se din manual om du inte kan hitta den. De kåpor halkar på från framsidan av motorn med "V" pekar mot fören.
4.
Sänk din motor tillbaka i vattnet. Se till att slangen inte är snodd. Slå på den och kontrollera att färskt vatten bubblar upp från motorn.
5.
Töm motorn. Min matning med en slang från en extern tank, så jag koppla slangen innan motorn startas. Håll motorn i friläge och starta den.
6.
Kontrollera att det kommer vatten ur sidan av motorn från vattenpumpen. Om det inte är, stoppa motorn och upprepa stegen, var noga med att kontrollera din vattenflödet till utombordaren.
7.
Låt motorn gå tills bränslet är slut, om vatten pumpas. Luta motorn ur vattnet. Detta är ännu ett kontrollera att färskvatten nått din motor. När du drar din motor ut bör du se en spray av vatten från slangen.
8.
Slå av vattnet vid källan innan glider av muffar.

9.
Var noga med att förvara din motor i den lutas upp läget. Någon del av din motor som förblir i kontakt med havet kommer att utveckla en tillväxt av alger.


Relaterade artiklar


hur man startar bergsklättring
hur man gör sten knivar
hur man installerar en Brinks nyckelharpa knopp inträde dörr
hur man använder statiska rep
hur man dansar en naturlig sväng i Quickstep
hur man byter trä bältros
hur man slår en backspin backhand i ping-pong
hur man rockar klättra på Eldorado Canyon State Park , Colorado
hur man får bra tips largemouth bas
hur man kan fånga bluefish