regler för japansk baseboll

regler för japansk baseboll

Innan den första professionella ligan grundades i Japan under 1936, hade baseball spelats där i mer än ett halvt sekel. Den infördes till Japan av amerikanska lärare och professorer under 1870-talet. Spelet utvecklades mycket annorlunda än det gjorde i USA. Det användes för att lära och det var spelade som om det var en av de kampsporter där spelare stärkte sig fysiskt och mentalt. Idag liknar spelet den amerikanska spelet men har ett par tydliga skillnader.

lag

Den ursprungliga Japan Professional League ingår lag som var sponsrade av tidningar att försöka öka läsekretsen eller tåg linjer försöka öka antalet passagerare. Idag Japan har två stora ligorna med sex lag i varje liga. Det centrala League har Yomiuri, Yakult, Chunichi, Hiroshima, Hanshin och Yokohama, medan Stilla League har Nippon Ham, SoftBank, Seibu, Rakuten, Lotte och Orix. Japan har också två mindre ligor. Västra och östra ligor har vardera sex lag.

Speciellt spel dagar

Baseball lag spelar sex dagar i veckan i Japan, med måndagen den vanliga utsedda av dag för samtliga lag. Lagen spelar med sex man börjar pitching rotation, med kannor som utsetts att börja på särskilda dagar i veckan. Detta gör att fläktar för att få en bra uppfattning om vilka pitcher kommer att spela på en viss dag.

Vissa saker är mindre

Den japanska baseball, ibland, har visat sig vara en bråkdel av en tum mindre än dess amerikanska motsvarighet, eftersom garnet brukar lindas hårdare. Spelare tror att hårdare lindning av garnet också ger den japanska bollen en hårdare konsistens. Regelboken Strike Zone är densamma, men vissa domare verkar smala "insidan" delen av zonen närmast smeten. Det har hävdats att den japanska umpires, som inte får någon särskild utbildning, ringer mer strejker på platser som inte finns i strejken zon och fler bollar på platser i Strike Zone än sina amerikanska motsvarigheter.

Utlänningar på Team Körscheman

Fyra icke-japanska spelare är tillåtna i varje lag: s 25-manna deltagarlistan, men deltagarlistan kan inte ha mer än tre utländska ställning spelare eller tre kannor. Till exempel kan ett lag ha tre utländska ställning spelare och en tillbringare, eller någon annan kombination på totalt fyra spelare. Utländska spelare kommer främst från USA, Sydkorea och Taiwan.

Tie Spel

Slipsar är tillåtna. I Stillahavsområdet League, när ett spel når 12 innings utan en vinnare, är matchen styrde en slips. Central League spela spel, vanligtvis 15 innings att avgöra en vinnare. Men om en central League-matchen är fortfarande bundet måste den återupptas vid en senare tidpunkt.

Schema

lag spelar en 135-spel schema. Spel påbörjas under april och avslutas under oktober. Två och ibland tre All-Star matcher hålls under juli. Efter säsongen är över, möter topplag från varje liga i mästerskapet, Japan Series.


Relaterade artiklar


hur man vandra Nevada Red Rock Canyon
hur man spelar fast i leran ( variant av tag )
hur man förbereder för en backcountry vandring
hur man dansar en cross body bly i rumba
Tips för camping med baby
hur man kan se American League serie baseboll division
hur man filé en Striper
hur man gör revolver grepp
hur man får din utrustning redo för pimpelfiske
hur man sätter ett öga tillbaka på ett metspö