utrustning du behöver för att börja klättring

utrustning du behöver för att börja klättring

Bergsklättring är en växel-intensiva sport. Däremot behöver klättrare som precis har börjat att inte köpa hela paketet på en gång. De viktigaste frågorna som du behöver är: en sele, karbiner låsning, en Belay enhet, klätterskor, krita och en krita väska. Utrustad med dessa poster, en nybörjare klättrare kan på gymmet eller gå ut med en mer erfaren klättrare

Typer

Selar
selar är en absolut nödvändighet. Förr i tiden var selar konstruerades helt enkelt med en bit band eller rep bundet runt midjan. Dessa "Swami bälten" var fruktansvärt obehagligt och inte helt säker, eftersom revbenen kunde brytas efter en lång höst. Modern selar sport vadderad midja remmar och justerbart eller försedda loopar ben, tillsammans med växel slingor (för att fästa karbinhakar) och en Belay loop (som fäster ben loopar och midjebälte och används för säkringstekniker).
Midja bälten ska alltid spännas hårt precis ovanför höftben. Leg loopar bör passa bekvämt, men bör inte sag ner hamstrings.

Typer

Låsa karbiner
Låsa karbiner (eller "skåp") är ovala eller D formad Aluminim klipp som har låsanordningar som förhindrar grinden öppnas. De ansluter en klättrare eller rep till ett ankare eller systemens säkerhet och räddning. De flesta skåp (och icke-skåp) är en symmetrisk eller assymetrisk variant av D form, som är starkare, eftersom den koncentrerar belastningen på ryggraden.
erfarna klättrare har normalt minst tre är knutna till deras selar hela tiden: en för Belay enheten, en (eller två) för att klippa in de viktigaste ankaret och en extra för nödsituationer. Klättrare kan välja antingen skruv-gate skåp eller fjäderbelastade skåp, som automatiskt snäpper ett låst läge.

Typer

Belay Device
En Belay enhet är nyckeln rep ledning objekt som håller en klättrare från att falla till marken om hon faller medan stigande berget. Den person på marken (den belayer) trådar klättring rep genom Belay enheten, vilket skapar tillräckligt med friktion att belayer enkelt kan styra nedstigande klätterväxt som hon faller eller sänks till marken. De flesta enheter inkluderar två platser: endast en används för säkringstekniker och två används för firning. Det finns olika typer av säkringsutrustning.

Typer

Klätterskor
Specialized skor är inte absolut nödvändigt, men de kommer att förbättra ditt totala klättring upplevelse eftersom de förbättrar prestanda. Bergsklättring skor ser ut som balettskor, men har mer stöd och idrott ett speciellt klibbigt gummi som fäster på alla typer av berg. Rock skor består av de "sista", mellansulan använde snören eller kardborrband till phono skon ner, rand och gummi.

Typer

Chalk väska och krita
Krita väskor och krita inte heller absolut nödvändigt, men om dina händer är svettningar, medan du klättrar, kommer dessa poster att lindra känslan av att du glider bort innehar. Klättrare började använda krita när de utvecklat en mer gymnastisk stil klättring. Chalk påsar finns i många stilar, men oftast är små och djupa. De är knutna runt midjan och har cinch strängar att hålla dem stänga så att krita inte faller ut när de inte används. Olika typer av krita finns, men de flesta är ganska lika till kritan kommer du att hitta på en gymnastik studio.


Relaterade artiklar


om olika typer av kajaker
hur man rengör glasögon
hur man gör en trä kniv slida
hur man organiserar en gummiband krig
Hur man knyter en clinch / cinch knut
hur du ställer in en campingplats
hur man bygger en koja isfiske
hur man köper styltor
hur man gör en svans hand vända till tailstop på skateboard
hur man gör en julgran för en docka hus