hur att komma i form för klättring

hur att komma i form för klättring

Klättring i olika former har blivit en populär sport med många människor . Liksom alla sport , fungerar klättring vissa grupper av muskler som borde vara en förutsättning innan någon seriös klättring arbetet tar . Här är några allmänna tips om hur du skick nödvändiga muskelgrupper och gör klättring en stor upplevelse

Du behöver : .
träningsmatta
. Spring grepp .
Dra upp bar .
Döda vikter .
Cykel eller löpband .


1 .
stärka greppet . Klättring innebär ofta användning av linor som en del av skalning aktivitet . Ett starkt grepp räcker långt för att göra klättring en rolig träning . Använd handhållna våren grepp för att bygga upp greppstyrka . Många modeller kan användarna justera sträckningen , vilket gör det möjligt att börja med en relativt liten mängd tryck som behövs för att stänga grepp och gradvis öka trycket så greppet blir starkare
2 .
Adress underarmarna . Tillsammans med grepp i händerna , är underarm styrka nyckeln till en lyckad klättring . Den gripande övningar kommer att bidra till en grad, men också överväga att använda gör underarm lockar med döda vikter . För att utföra en underarm curl grepp tyngd i handen , med handflatan vänt uppåt . Att hålla den övre armen nära kroppen , använda musklerna i underarmen för att lyfta den vikt som en 90-graders vinkel . Håll och räkna till 10 , sedan lägre och upprepa åtgärden för minst 10 repetitioner . Upprepa samma steg med andra armen .
3 .
Glöm inte axlarna . Den övre armar och axlar också göra en hel del arbete under klättring . Pull- ups eller chin- ups på en pull up bar kan hjälpa till att bygga upp dessa muskelgrupper . Kontrollera att svärdet är säkert monterad på en nivå som är minst axelhöjd , och lyfta benen från golvet . Använda armar och axlar , dra huvudet och axlarna ovanför baren . Håll och räkna till 5 , sedan sänka tillbaka till en position där armarna är raka . Upprepa åtgärden för minst 10 repetitioner och se till att aldrig tillåta fötterna eller underkroppen att röra vid golvet .
4 .
mittparti behöver uppmärksamhet också . Enkel att vrida och böja övningar , såsom tå berör och sit ups kan hjälpa till. Med tå berör , plantera fötterna på golvet fast bredvid varandra . Böj vid midjan och röra tårna . Detta kommer också att hjälpa att stretcha benmusklerna . Med sit ups , låg på träningsmatta , böj benen vid knäna en aning och lämnade axlarna utanför mattan i riktning mot knäna . Detta bidrar till att stärka mittsektionen .
5 .
Senaste , bygga upp benmusklerna . Promenader och cykling är bra sätt att göra detta, och erbjuder massor av kardiovaskulär träning också . Minst 30 minuters cykling eller en timmes promenad i jämn takt kommer att göra stor skillnad .

tips och varningar


 • Om du inte träna regelbundet, börja din fitness-träning för klättring med några repetitioner den adressen varje muskelgrupp. Som ni få uthållighet och styrka kan du lägga till fler repetitioner för varje uppsättning.
 • inte vänta tills ett par dagar innan du går klättra för att börja träna. Minst ett par veckors daglig motion rekommenderas.
 • första gångerna ut, hålla klättring till relativt enkla webbplatser. Det finns gott om tid att försöka mer utmanande klättrar efter erövra de lätta.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper snöskor
  hur man vara tyst i alla terränger
  hur man får in ett fantastiskt läge i paintball
  hur du ansluter linjerna till drakar när kiteboarding
  hur Casper på ett finger ombord
  hur man lär en hund att spela boll
  hur man köper en jakt feeder
  hur man förhindrar solbränna medan du vandrar
  hur att förtöja medan bergsklättring
  hur man rengör ett klätterrep