hur du väljer skor för vandring på vintern

hur du väljer skor för vandring på vintern

Bra vandringsskor är ett måste i varje årstid. Som alla erfarna vandrare och backpackers vet, om du inte bär rätt stövlar, du kommer inte att njuta av vandringen blir det sätt du kunde. Ännu viktigare, kan felaktig mul-redskap på vintern ökar risken för blöta fötter och köldskador. Det finns fem viktiga extra steg du bör ta när du väljer stövlar för vinter vandring och backpacking

Du behöver:. . .
Temperatur-rankade kängor


1

Välj en isolerad uppstarten som kommer att hålla dina fötter varma. Precis som sovsäckar, kängor kommer med temperatur betyg. Kalla fötter är mer än obehagligt, kan de leda till köldskador. Tänk på vad den lägsta temperatur kommer att ligga på din vandring (och kom ihåg att tänka nattetid samt dagtid temperaturer).
2.
Välj en vattentät stövel. Regn, is, snö, alla dessa kan leda till våta fötter. Och medan i andra årstider, våta fötter är obekväma och kan leda till blåsor, på vintern finns det den ökade risken för förfrysning.
3.
Välj en boot som gör det möjligt för tjockare strumpor. På vintern , du bär tyngre strumpor för värme . Ta med din tunga strumpor vintervandring till affären när du försöker på stövlar för att se de passar . Eftersom de flesta vintern vandrare bära mer än en strumpa , kom ihåg att ta dem alla . Bagageutrymmet kan behöva en halv storlek större för att rymma tjockare lager .
4 .
Tänk att få knapar för dina stövlar om du kommer att vandra på is eller hårt packad snö . Klotsar kan snäppas över boot enda vid vandring på is och sedan tas bort när den inte behövs . Detta kommer att ge dig överlägsen dragkraft på hal terräng.
5.
Lägg damasker till din vinter skor. Dessa skyddande höljen passar lätt över en del av startprocessen och upp till knäet, är lätta, och hindra snö från att glida in i din boot toppar när man sjunker ner. Du kan också bära dem under andra säsonger för att skydda benen från vått gräs, tistlar och borste.

Tips och varningar


 • Bär reservdelar par strumpor i händelse din fötter blir våta, du behöver ändra. De gör också stora extra handskar för att täcka dina händer när de sover.
 • Bär inte stövlar som sitter åt eftersom du har mindre utrymme för lager av sockor och en ökad risk för kalla fötter.
 • Know varningssignaler för förfrysning, och behandla den omedelbart. Köttet kan kännas kall och fast, med brännande, stickande eller en stel känsla. Uppsök läkare så fort som möjligt.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper ett barns cykel hjälm
  hur man vandra norrut landet leden
  hur man kan hoppa på i inlines
  hur man shoppa en cykel med styret
  hur man omfamna vintern .
  hur man använder varelse bete för fiske
  hur man gör en fakie sent fs bigspin
  hur du väljer ett klättring hjälm
  Hur man använder en sele för bergsklättring
  hur du väljer ett bogserlina