hur isklättring

hur isklättring

För att en is klättrare, är vinter lika välkommen som sommaren är att ett surfboarder. Till en bergsklättrare dock snö och istäckt terräng väcker blandade känslor av skräck och oro. Det behöver verkligen inte vara här sättet, eftersom all is klättrare kommer att säga att trots sina många utmaningar, isklättring är lika spännande som alla andra äventyrssport. För en säker, rolig isklättring, här är hur du gör det

Du behöver:.
Winter slitage (lämpar sig för klättring)
. Handskar.
Skyddshjälm.
Isklättring stövlar.
Välj axlar.
Rep.
Goggles.


1.
Kontrollera din kondition. Isklättring är en ansträngande sport, så försök lätt träning på ett gym nära dig för att bygga uthållighet samt hand-och benstyrka.
2.
Lär dig grunderna. Anmäl dig med någon klättring klubb för att ge dig praktisk erfarenhet av vad klättring, i allmänhet, handlar om. Många av dessa klubbar är utrustade med imitationer kullar inomhus, som kan hjälpa dig att lära sig olika tekniker genom att träna i simulerade klättring förhållanden. Det är också tillrådligt att genomgå praktik klättring sessioner, i verkliga förhållanden, under överinseende av din tränare, tills du har lärt dig grunderna och avancerade tekniker för klättring.
3.
Köp is klätterutrustning. Besök din närmaste sportaffär för att köpa alla nödvändiga isklättring verktyg och kläder. Det kommer vara bra att ha din tränare till hands som kan råda dig att välja rätt isen klätterutrustning.
4.
Öva med professionell hjälp. Söka hjälp av en professionell is klättrare som kan följa med dig under dina första träningar. Spana runt för isklättring terräng som är lämplig för nybörjare. Utöver detta, prova gå upp en svagt lutande snö lutning under minst två veckor, med din spetsiga stövlar.
5.
Välj en brantare övningsområde. För tredje och fjärde veckan, välj en brantare lutning att gå på. För att göra detta kommer en klättring yxa bli nödvändigt för din stabilitet och för att undvika halka. Efter tillräckligt praktiken kan du nu försöka klättra kullar som har 45-till 65-graders lutning från marknivå.
6 .
Försök din första klättra . Instruktör kommer att välja den mest lämpade området för din första isklättring . Innan du börjar , se till att repet sitter fast ordentligt runt midjan . Nu , svinga din yxa i en overhead rörelse så att den är fast förankrat i isen ovanför dig . Sök sedan efter en säker fotfäste och driva dig själv med uppåt både axlar och fötter.
7 .
Limit klättring höjd . Medan klättring , begränsa sig till en punkt som är lätt att nå för dig . Om du känner dig lite utmattad på denna punkt , inte tvinga dig själv att klättra högre . Se till att använda alla relevanta isklättring verktyg, särskilt för branta lutningar.

Tips och varningar


 • öva så mycket som du kan, innan du försöker din första egentliga isklättring.
 • Bibehålla en positiv inställning, i hela ditt lärande och faktiska isklättring upplevelse.
 • Se till att bära lämpliga vinter kläder för att undvika frostskador. Ögonskydd använda glasögon, är också ett måste.
 • Om trötthet sätter i under klättringen, håll dig lugn och försöka stå på en säker avsats eller plats.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör ett slaget
  sig att rida växla på foten när skimboarding
  hur man kan förebygga hypoxi medan dykning
  hur man stämma upp en jet ski
  hur man startar ett program som körs
  hur man tvättar en båt
  hur man lär barn att åka skridskor
  hur man får in sporten i segling
  hur man gör en grundläggande skateboard stall
  hur man kör en båt med utombordsmotor