hur man gör en leda förändring

hur man gör en leda förändring

När en häst rör sig med galopp eller galopp , kommer dess tyngdpunkt följer naturligt främre benet , som sträcker sig längst bort i ett steg . Detta ben , vänster eller höger , kallas sitt försprång . Om en häst plockar upp fel bly i ett litet , slutet område , flyttar den sin tyngd på utsidan av arenan och kan resultera i ett fall . Det är förarens uppgift att erkänna detta och ändra leder för att säkerställa säkerhet och korrekt fortsatt utbildning
1 .
Värm upp din häst genom att göra övergångar från promenad till trav och tillbaka ner till en promenad . Rida djupt in i hörnen på arenan för att säkerställa en god böj i din hästs ram . Vid körning i ett hörn eller runt en cirkel , bör du kunna se din hästs inne ögat, se till graden av böjen är korrekt .
2 .
Även på trav , rida djup i hörnet och be din häst att galoppera . Detta gör du genom att först böja din häst runt hörnet , sedan dra dina ben utanför tillbaka något bakom gjorden . Medan din insidan av benet förblir stadig och precis framför den gjorden , pressa med båda benen lika . Låt dina händer följa din hästs rörelser utan begränsningar. Du bör snabbt kunna blick ned och se din hästs insidan av benet och axel går mer framåt än utanför benet och axeln . Om det inte är , då är det på fel bly och du behöver ändra det .
3 .
Prova en enkel förändring . En enkel förändring av bly innebär saktar du hästen till trav genom att försiktigt dra tillbaka på tyglarna och sitter stadigt i sadeln . Sedan du försöka igen med stegen ovan för att plocka upp galopp .
4 .
Prova en flygande förändring . En flygande förändring sker samtidigt hålla hästen på galopp gångstil och utför ovanstående steg . Om detta inte fungerar måste du sakta din häst till en trav och försök igen . Att vara på fel bly kommer att orsaka straff om du rider i en jägare eller equitation visa och kommer att hålla din häst ur balans oavsett . En korrekt hoppar runt på en utställning kan inte göras på fel bly heller.
5 .
steg för att ändra leder är på samma sätt om i trav eller bor på galopp . Böj din häst till insidan med hjälp av insidan av benet och handen och dra ditt utsidan benet tillbaka bakom gjorden . Kläm lika samtidigt som din hand att följa de naturliga rörelser av hästens huvud när denna övergång . Bortsett från att balansera aspekt av detta kommer en leda förändring krävas på mitten till övre nivåer visas i disciplinerna equitation och dressyr .

tips och varningar


 • En annan person i arenan kan kontrollera den korrekta leda för dig om du är osäker .
 • Alltid belöning din häst när den reagerar och gör vad du ber om det .
 • alltid godkända huvudbonader .
 • alltid stövlar med klack när man rider .
 • Kör alltid med rätt handledning .


 • Relaterade artiklar


  hur leden köras när det inte finns något spår
  hur man tränar paintball säkerhet
  hur man kan påskynda på en mountainbike
  hur man bygger en bricka spel
  hur man köper en jolle
  hur man köper en roddbåt
  hur man väljer ett sommarläger
  hur man tänder en eld medan camping
  hur man identifierar mjölon
  hur man kan fånga havskatt på en trotline