hur man identifierar blå Chromis fisk

hur man identifierar blå Chromis fisk

Blue Chromis faktiskt används för att beskriva ett fåtal arter . Vissa har hittats i den tropiska västra del en kust Bimini och en annan utanför Cancun . Detta är en vacker art av frökenfisk ( släktet Chromis Cyanea ) och den faktiska Blå Chromis observerades först 1997 av Richard Pyle under ett dyk till 120 meter ( 400 fot ) i Palau . Det upptäcktes av en fjärrmanövrerad Vehicle ( ROV ) i Indonesien också . Det är en mycket svårfångade fisk , men blev till slut fångade i april 2007 på ett djup av 107-116 meter ( 350-380 meter ) av forskare med hjälp av avancerad slutna nytt paus dykutrustning , under filmade som en del av en dokumentär för BBC .

Du behöver :
Quick release stigbyglar
. Skor /stövlar med klack .


1 .
Mycket lite är känt om ekologi eller beteende av denna art , på grund av sin relativt djupt bostad vanor , men det troligt flöden på plankton . Denna art har en speciell plats i taxonomisk historia som den allra första arter som skall registreras i ZooBank . Detta fredliga fisk är vacker ljusblå ryggsidan som sakta övergår i en majestätisk ljusgrön mage . De är ett lysande blå färg med en svart kontur längs botten av ryggfenan och runt stjärtfenan .
2 .
Det är en abborre-liknande , strålfenfisk .
3 .
Det är svårt att skilja mellan manliga och kvinnliga fisk . De lever fem år eller ännu längre.
4 .
De är en mycket aktiv fisk . Du hittar dem i små skolor på sex och kanske några till. De kan ses ovan rev . De gillar att vara i små skolor ( stim ) på 6 eller fler och kan ta hand om sig själva med större och mer aggressiv fisk . Men i ett akvarium , kan större tank kompisar som Triggers göra ett mellanmål av dem . De är extremt aktiva och kommer att göra ett intressant tillskott till toppen av tanken. Denna fisk anses korallrevsakvarium säker .

tips och varningar


 • Blue Chromis har setts i Palau , Indonesien , Bimini , Cancun , Bermuda , södra Florida ( USA ) , Karibiska havet , Bahamas , Mexikanska golfen och Antillerna .
 • Det är en vanligare Blå /Grön Reef Chromis , en allätare som finns i Korallhavet , Fiji , Indiska oceanen och Stilla , Tahiti vid vattentemperaturer av 72 till 78 grader .
 • Blue Chromis äter djurplankton i naturen och accepterar de flesta typer av marina fiskar mat inklusive frysta , frystorkade , berikad vitamin flingor och levande föda . Ge dem en varierad kost för optimal färgning .
 • De verkar vara ganska sjukdomsresistenta men du ändå behöver ta ordentlig före försiktighetsåtgärder och använda en karantän tank innan de förs till din huvudsakliga tanken .
 • Blue Chromis bör göra bra i de flesta tank uppställningar, men du inte vill behålla dem med alltför aggressiv tank kompisar eller fisk stor nog att äta dem . Förvara dem i en liten skola och de ska göra bra . En rangordning är normalt .


 • Relaterade artiklar


  hur man navigerar klass fem forsar
  hur man gör en fackla i det vilda
  hur man får en dykning certifiering
  hur man rockar klättra låg vinkel bergväggar utomhus
  hur att rigga en liten båt med rinnande ljus
  hur man ska gå kajak
  hur man förhindrar solbränna medan du vandrar
  hur man använder en nödsituation radio på en båt
  hur man stämma upp en jet ski
  hur man spelar höger engelska pool för nybörjare