hur man lagar medan backpacking

hur man lagar medan backpacking

Använda en backpacking köket är det bekvämaste sättet att laga mat när du är backpacker, oavsett om du kokande vatten för kaffe eller piska upp en trevlig varm måltid i slutet av en lång dag på spåret. Att föra en backpacking spis lägger vikt vid förpackningen, men lägerelden matlagning är svårare, och från tid till annan, de är förbjudna på grund av säsongsmässiga brand faror

Du behöver:.
Backpacking spis av ditt val Tändare eller tändstickor.
Stekpannor och bestick.
Food.


1.
Hitta ett område som är ganska platt och i lä. Du kommer att slösa mindre bränsle om du laga mat i ett område där luften är det fortfarande.
2 .
Ställ in din backpacking kaminen genom att följa instruktionerna från din braskamin tillverkare .

3 .
Få ut maten som du vill laga mat . Om du använder sjöar och rinnande vattendrag att rehydrera maten var absolut säker på att du koka eller behandla vattnet först så att du inte blir sjuk .
4 .
Om du är matlagning från repa , lägga maten som tar längst tid att laga mat i pannan först . Om du använder torkade backpacking mat, börja med den del av måltiden som tar längst tid att rehydrera. Torkat kött, till exempel, tar längre tid att absorbera vatten än potatis eller morötter.
5.
Så måste du röra din mat ofta, så du inte bränner det eller få den att hålla sig till botten av pannan.
6.
Stäng av backpacking kaminen på en gång din måltid tillagas. Det kommer att spara på bränsle, vilket innebär att du kommer att behöva genomföra mindre av den i ryggsäcken.
7.
När du har ätit, tvätta dina redskap, tallrikar och bestick. Du kan värma vattnet i matlagning pannan att diska, och om du använder vatten från sjöar och vatten, se till att du behandlar vatten, precis som om du skulle använda det för matlagning.

Tips och varningar


 • Matlagning utanför när backpacking kan vara en rolig färdighet att lära sig. Det finns många sätt att bära lätt utrustning som hjälper dig att laga läckra måltider i naturen.
 • Öva matlagning en pott måltider hemma innan du åker på din backpacking resa så att du kan planera en läcker meny medan du njuter av din vandringstur.
 • Ta livsmedel som är i en förpackning som kan brännas i en lägereld . Att lämna burkar bakom är en riktig no-no . Massor av produkter är nu förpackade i papper som lätt kommer att brinna .
 • Tyvärr kan inget vatten anses rena nog att dricka längre, så rena det innan du använder det för dryck, matlagning eller tvätt rätter.
 • Laga inte i ditt tält , oavsett hur dåligt vädret kan vara utanför . Matlagning inuti ett tält är en brandrisk , och rök från spisen är en hälsofara .


 • Relaterade artiklar


  hur man halv hytt en lucka
  hur man fångar en frisbee i tänderna
  hur man bygger jet ski står
  hur man gör en fakie sent fs bigspin
  hur du packar en väska utforska för barn
  hur man väljer lämpliga vattenvägar för forsränning paddling
  hur man kör en båt med utombordsmotor
  hur man lär en häst att ligga ner
  hur man styr segel på en segelbåt
  Hur man knyter en back spraka fluga för flugfiske