hur man ska behandla insektsstick

hur man ska behandla insektsstick

Varmare väder , plaskar barn och underhållande utomhus är en del av det roliga med våren och sommaren. Getingar , humlor , myggor , greenflies , och andra insekter är säker på att vara där och försökte förstöra de goda tiderna . Här är några steg på hur man behandlar en sticka eller bita Om du stöter på en av dessa ovänlig-skadedjur

hur man behandlar en Bee eller insektsstick


1 .
försöka ta bort Stinger så snabbt som möjligt . När en person är stucken av en geting eller bi , chansen finns kommer att bli en gadd kvar i huden . Om det finns en stinger , använd en pincett eller andra steriliserade instrument för att extrahera den . Klämma huden inte rekommenderas , eftersom det kan orsaka mer smärta , eller mer av giftet att släppas till platsen för sticket .
2 .
Stay CalmAdded-uppståndelse eller spänning kommer gör inte bara den person stack mer upprörd , men kan motverka andra insekter eller upprörd barn . Bo på kontroll , och ta hand om bettet Calmy kommer att gynna alla berörda .
3 .
Rengör siteSimple tvål och vatten är bra för att hålla platsen för sticket ren . Webbplatsen kan vara känsliga , så enkel rengöring är det bästa sättet . En hand-santizer kommer att fungera om ingen tvål och vatten är behändigt.
4 .
Använd is för att lindra swellingThey inte kalla det ett sting för ingenting . Med hjälp av is kommer att minska svullnad, ömhet och rodnad . Håll is på så länge som möjligt , även om det innebär att man missar en del av play- tid och roligt .
5 .
Ta smärtstillande relievers när det behövs . En smärta-reliever som Tylenol eller Alvedon tar udden av , och kommer att minska svullnad . För att kontrollera klåda, smärta eller irritation på platsen, är ett antihistamin som Benadryl en bra insats . Om en utvärtes läkemedel är allt som behövs , tillämpa vissa hydrokortison kräm som kommer att behandla klåda och ömhet .

tips och varningar


 • Uppsök läkare om personen stungen har en allergisk reaktion såsom svårigheter att svälja, andas eller visar tecken på nässelfeber , hudutslag eller svullnad överdriven .


 • Relaterade artiklar


  hur man släppa in en skateboard skål
  hur man använder Senko beten i fisket
  hur man kan kasta när flugfiske
  hur leden köras när det inte finns något spår
  hur man köper ett barns cykel hjälm
  hur man gör en 180 Casper katastrof på skateboard
  hur du packar ryggsäcken
  hur man håller i tyglarna på en häst
  hur rätt en kapsejsad flotte flod
  hur man gör en inspirerande huvudstående när skimboarding