hur man ska gå surfa fiske

hur man ska gå surfa fiske

Fiske entusiaster är några av de mest passionerade människor på planeten. Det är den typ av atmosfär som gör en amatör bli oroliga att plocka upp en spö och rulle med en ivrig fiskare. Men det finns sätt att njuta av sport /hobby utan att behöva sitta hela dagen på en båt med människor är nöjda med att tillbringa dagar efter dagar vacklar i nästa stora catch. You kunde ge surfa fiske ett försök. Det är ganska lätt, kan göras nästan var som helst med en kustlinje (floder, sjöar och stränder) och kräver inte en massa fiske know-how.

Du behöver:
Rod
. Reel.
Bete.
Tackla.


1.
Få fisken. Vissa fiskare använder en fyrhjulsdrift terrängfordon för att få dem så nära vattnet som möjligt, genom leriga, sumpig terräng. De som är erfarna på att fiska från stranden leta efter områden där det finns en avrinning och Edie. Det är där fåglar brukar livnär sig på småfisk, vilket i slutändan leder till en skola av större fiskar. Du kan även granska din lokala kustnära område för en lång bro eller brygga som tillåter fiske. Och medan du absolut vill få den bästa platsen möjligt, inte sätta dig i skymundan. Klättra inte ut på stora stenar eller ostadiga broar bara för att få nästa stora fångsten. Du kan halka och slå huvudet eller falla i vattnet och fastnar en stor fisk bara inte värt det.
2.
Investera i rätt mängd olika redskap. Till exempel bör du använda ett fiskespö som mäter minst 10 till 12 fot lång. Det bör kunna lyftselen cirka sex uns av bly vikt plus bete minst 100 meter ut, förbi bryta surf. Dessa spön bör också ha en ganska tung reel. The kombination av längd med liksom specifika utformningen av rullen både spela en roll i hur långt du kan kasta ut när du är surfar fiske. Om du är osäker på vilken typ av spö att köpa, samråda med en professionell att ta reda på vad som fungerar bäst för dig, beroende på var du tänker fiska.
3.
Förstå att vikter och sänken spelar också en stor roll i alla typer av fiske, men särskilt i surf fiske. Vanligtvis sportfiskare använder en multi-uns sänke formad som liknar en pyramid som klipp på en droppe rigg. Betet och ledare är högre upp på linjen . Syftet med lodet är att hjälpa ditt bete slog i botten och håll den linje som tätt på plats . Fisk brukar samlas på botten av någon vattensamling eftersom det är där maten är . Därför närmare botten att du kan få , desto bättre är chansen för att fånga en fisk . Det finns ett antal andra lodet mönster på marknaden, men pyramiden är fortfarande den mest effektiva och har fiskaren standarden för år .
4 .
Annat än spö och rulle , betet är desto viktigare del av någon typ av fiske . Att se till att du har rätt bete är avgörande för din förmåga att fånga en fisk. När allt olika typer av fisk äter olika typer av bete, beroende på storleken på fisken, om vattnet är salt eller färsk och vilken tid på året det är. Det bästa sättet att veta vilken du använder är att köpa en guidebok fisken i ditt område från din lokala fisket och djurlivet provision. Detta är viktigt eftersom den typ av bete du behöver beror på vilken typ av fisk som trivs i det område där du kommer att fiska. Bete kan vara allt från levande fisk, den typ som naturligt lever i bränningen, som maskar, loppor sand, räkor och mycket mer. Konstgjorda beten är också ett alternativ och fungerar bäst mitt i ett fiskstim som redan är utfodring. Storleken på den konstgjorda beten är en faktor och bör vara nära i storlek till betesfisk skolan redan livnär sig på.
5.
Tålamod är en av de viktigaste aspekterna av surf fiske. Många sportfiskare gör misstaget att flytta till en ny plats för snabbt. Detta kommer att leda till att du passerar över ett stort hot spot där fisken faktiskt nappar. Precis som alla andra sport , tar surfa fiske helt enkelt en viss skicklighet för att hitta och fånga fisk . När du hittar en plats , börja med att kasta ut ett par gånger och sond det djupt . Fisk från den djupaste punkten i området till de mest ytliga . Använd minst två olika beten och olika typer av bete .


Relaterade artiklar


hur man använder mantel teknik i klättring
hur man gör backcountry födelsedagstårta
hur du utför en t-räddning i en kajak
hur man gör en matris hopp
hur man gör skridskoåkning en fot spin
hur man fly från en handled grab
hur man bygger cykling uthållighet
hur man använder en bro i spelet pool
hur man bygger en ramp smuts styrelse
hur man landa en switch ollie