hur man tränar ridning säkerhet

hur man tränar ridning säkerhet

Vare sig du är nybörjare , eller någon som har ridit hästar för ett antal år , till dess viktiga underskatta aldrig vad du har att göra med när du väljer att bli en rid . Detta är ett levande djur med ett sinne för sig! I följande steg får du lära dig hur du skyddar dig och din häst , genom att vidta enkla försiktighetsåtgärder före, under och efter din resa

Du behöver : .
lämpligt arbete please ( utrustning )
Lämpligaste ridning kläder .
Buddy tillsammans med dig i stallet .


1.
Dress att rida, innan du lämnar huset! Om du inte har ridbyxor (som på fotot ovan), slitage käkar över baksida passar jeans. Du kan köpa dem på de flesta please affärer, eller beställa online. Du vill inte löst sittande byxor eller shorts, eftersom det får dig att glida runt på sadeln, och du kommer att gnugga smärtsamma sår på knäna. Använd en ridhjälm. Och bär inte stickade tröjor eller något annat "tjocka sulor" sko att rida. Det är inte säkert. Om du skulle få kastas, kan dessa skor fastna i stigbyglarna och din häst kan dra dig och orsaka mycket allvarliga skador. Du behöver en smal ridstövel som smalnar vid tån, så det kommer att glida ur stigbygeln enkelt.
2.
Innan du ens ta din häst ur hagen eller boxen, kontrollera alla dina please. Se till att grimman, leda skaft, träns, sadel och allt annat som behövs, är inte skadad på något sätt. Leta efter slitna läderremmar, trasiga spännen. Allt som kan vackla under dina erfarenheter med din häst
3
Det är alltid bäst att ha en kompis med dig på logen för säkerheten. . Det finns flera skäl till detta. Det första kan de hålla hästen medan du montera dem. För det andra, om något händer, har du någon runt som kan ringa eller ta hjälp. En annan sak om montering: Använd ett steg pall. En av de största misstagen en ridsport kan göra är att underskatta den potentiella faran för att helt enkelt montera hästen. Detta är den punkt där du är mest utsatta, eftersom du är ur balans när du är "klättrar ombord". Få din häst i stallet (eller någon annan kontrollerade område som en rund penna), och använd steg pall så att du är mer balanserade.
4.
När du rider, alltid uppmärksam på din omgivning. Hästar kan vara väldigt "kusliga", och blyg eller hoppa på enkla saker som att fåglar flyger ovanför. Vara lugn, men vara medveten om vad han tittar på och lyssnar på. Prata med honom och klappa honom om han blir nervös. Kom ihåg, när du rider, du är ett lag.
5.
Om du kastas, är det råd oftast att "komma tillbaka på hästen". Men om du inte har ett säkert sätt att göra det omedelbart, sedan promenera din häst tillbaka till ladan och komma tillbaka på samma kontrollerad miljö där du startade. ( så länge du inte skadar på något sätt ) Det sätt han vet att han inte kan " vinna " genom att kasta dig och du återfår ditt förtroende . Han kan känna allt . Om du är rädd , kommer han veta !

tips och varningar


 • Ta minst ett par ridlektioner från ett proffs .
 • Om du är bara " hyra " en häst på semestern , eller någon annan situation, ställa massor av frågor . Forskning anläggningen för att se utbildare är trovärdiga , och vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för ryttare .


 • Relaterade artiklar


  hur man spelar varvet boll
  hur man lär en häst att ligga ner
  hur du väljer strumpor för vandring
  hur man gör eld från is
  hur till vända på rullskridskor
  hur att rigga storseglet på en segelbåt
  hur locka rådjur genom artificiella dofter
  hur man gör en snö hopp för kälkåkning
  hur man gör skridskoåkning en fot spin
  hur man sätter på spännet grimma i ridning