hur man undviker faror surfing

hur man undviker faror surfing

Surfing är en av de mer populära vattensporter, tilltalar både proffs och amatörer. Tjusningen av att försöka fånga en våg kan vara oemotståndlig till vatten älskare och när det görs på rätt sätt, är en minnesvärd upplevelse. Men som med någon annan sport, det finns risker att få på en surfbräda, särskilt för dem som inte är vana. Läs vidare om några tips om hur man undviker faror surfa och istället njuta av en säker och spännande upplevelse

Du behöver:. .
Surfboard
Korrekt vatten klädsel.


1 .
Akta dig för rip tidvattnet . Nej , detta är inte ett läckra surfing term som innebär att navigera vågorna . Snarare är det RIP tidvattnet en snabb ström av vatten som dödar ett antal simmare runt om i världen varje år . Dock har erfarna surfare lärt sig att utnyttja rippa strömmar för att få en snabb tur ut till den " bryta " där större vågor rullar i. Det är viktigt att notera dock att om du inte är en stark simmare eller surfar på okänt vatten , detta är inte ett bra sätt att få till de stora vågorna . En rip nuvarande inträffar när en grupp av vågor driver vatten upp till stranden . Detta vatten måste göra sin väg tillbaka till havet och därmed skapar en väg av snabbt strömmande vatten . För en kort sträcka , kommer detta flöde parallellt med stranden och sedan plötsligt ändra riktning och gå ut till havs . Det är där även den starkaste simmarna kan fastna i dess väg och hitta sig själva som transporteras bort från stranden . Om du surfar och hitta dig själv fångad i en reva , håll om din styrelse och låt den bära dig när du paddlar parallellt med stranden . Även om det kan du utföra lite , så får du så småningom ur den nuvarande och har förmågan att ta er tillbaka till stranden . Kämpa inte mot strömmen eftersom detta bara kommer bära ut dig och öka chanserna för en oavsiktlig drunkning .
2 .
När du är ute i vågorna på brädan och du ser en våg du vill fånga , ägna stor uppmärksamhet åt huruvida något annat redan har fastnat det . Ofta surfa olyckor inträffar när surfare oavsiktligt intrång i vågor annan surfare är redan ridning . Detta kan orsaka en otäck kollision , och ännu värre , en Drunkning om någon slagits medvetslös i processen . Det är viktigt att du aldrig någonsin " stjäla en våg " från en annan surfare och försöker undvika de trånga områdena i vattnet . Om du råkar av misstag "drop in " på en annan surfare , be om ursäkt och låta dem ta nästa våg som en gest av ursäkt .
3 .
Innan du surfa i någon särskild del av havet, är det viktigt att få information om det vilt som frekventerar detta område . Till exempel bör australiska surfare veta att vattnen utanför norra strand är hem till några av världens farligaste manet . Kalifornien surfare bör veta att de kan vara benägna att ha en run-in med en vithaj i dessa kustvatten . Om du råkar stöta på en brännmanet , haj eller något annat hav varelse , simma iväg så snabbt du kan . Alert en badvakt eller strand myndigheter hotet . Om du har blivit biten eller stungen , sök läkarhjälp omedelbart . Kom ihåg att simma runt andra människor och aldrig någonsin simma med ett öppet sår . Undvik mörka eller grumligt vatten och vara uppmärksam på din omgivning . Om du ser sjöfåglar svävande och dyka ner i vattnet i närheten , är chansen finns Feeding Frenzy omkring dig och det är inte en bra plats för dig att surfa .
4 .
Surfing är en mycket fysisk vattensport och en där även de starkaste simmare kan lätt bli trött . Simmare trötthet är en av de vanligaste orsakerna till oavsiktlig drunkningsolyckor som många människor inte inser hur mycket styrka som krävs för att simma , särskilt i havsmiljö . För att undvika fara får aldrig simma till vågor som är mycket långt från stranden , speciellt om du inte är en erfaren surfare . Inte simma eller surfa ensam . Om du är trött , tryck inte det . Ta pauser mellan vågor och uppmärksamma storleken och styrkan av vågorna du planerar att surfa . Om de är för stora eller bryter mycket snabbt , ompröva din plan för att surfa om du inte känner upp till par .
5 .
många surfare väljer att fånga deras vågor i ett område de känner väl . Detta beror förutom de olika havsdjur som kan uppstå , kan det terräng faror man inte ens vet om . Innan du surfa , kolla området för undervattensstenar , dagvatten , ect . Dessa undervattens faror kanske inte verkar vara en stor sak när du är på toppen av vatten , fånga våg efter våg . Men , första gången du utplåna kommer du att kastas runt som en trasdocka under vatten och det sista du vill är att träffa huvudet på en sten eller avloppsrör . Detta kan leda till att du dränka om du är medvetslös eller blir desorienterad . Var uppmärksam på din omgivning vattnet innan du väljer ett område där för att surfa . Du kan bokstavligen spara dig huvudvärk i det långa loppet .


Relaterade artiklar


hur man tränar för bergsklättring
hur rida en kneeboard
hur man får paintball utrustning och redskap
hur man kajak på natten
hur man väljer ett mountian cykel
sig att rida med en tyglar
hur rida en skimboard
hur du tar bort pedalerna på en cykel
Hur identifiera kubb ’s tendinit
hur man får tillbaka upp på vattenskidor