hur rack bollarna i biljard

hur rack bollarna i biljard

Biljard är ett populärt tidsfördriv och tävlingsidrott . Det finns flera olika spel , inklusive 8-ball , straight pool , bank pool , 1 ficka och 9-ball . Ett rack är en stomme av plast eller trä som används för att ställa in bollar innan varje spel . Reglerna för omdragning bollar är olika från spel till spel . De regler som ges här för några av de mest populära spelen är de officiella reglerna för Biljard Congress of America , om inte annat anges

Du behöver : .
biljardbord
. Trekantiga rack .
Diamond rack .
Set med biljardbollar .


1 .
Placera stället med ett hörn nära den dåliga platsen av biljardbord . Detta hörn kallas spetsen . Det foul märket är ett litet märke som identifierar ett lämpligt läge för att placera plågats bollar .
2 .
För 8-ball är det tradition att sätta den gula 1 boll i toppen , även om det inte är obligatoriskt . Resten av bollar kan placeras i valfri ordning , förutom att den 8-ball måste placeras i centrum . I vissa amatör tävlingar , är kulorna placerats med fast och randiga bollar omväxlande .
3 .
Skjut rack så att bollen vid spetsen är på foul varumärket och på motsatt sida från spets är garderoben till slutet av tabellen och parallellt med det .

4 .
Det är viktigt att palls är packade tätt ihop ( en " tight rack " ) eller de kommer inte gå sönder ordentligt när sprängningen sker . Använd fingertopparna för att skjuta bollar mot spetsen tills de packas tätt .
5 .
åtgärder för inredningar bollarna för andra spel är desamma , förutom att den ordning av bollarna i racket varierar . För straight pool , är det en boll placeras i det högra hörnet och 5 bollen i vänstra hörnet ( från position Racker i slutet av tabellen) . De återstående bollar kan vara i valfri ordning .
6 .
För bank pool och en kula, får bollar placeras i racket på måfå .
7 .

För 9-ball , är en diamant formad rack används . Observera att två av de motstående hörn har mindre vinklar än de andra två. En av dessa små vinklar hörn fungerar som spets , med rack anpassat så att motsatta hörnet pekar direkt på den närmaste slutet av tabellen .
8 .
I 9-ball , den vita bollen skall träffa den lägst numrerade bollen på bordet först på varje skott . Av denna anledning är det 1 boll placeras alltid i toppen . De återstående bollar kan placeras i racket på måfå

tips och varningar


 • Många spelare har för vana att spänna rack genom att skjuta den snabbt till foul plats och sedan stoppa den med ett ryck . Detta är inte ett tillförlitligt sätt att skärpa racket . Alltid använda fingrarna för att skjuta bollar tillsammans .
 • utanför den formella tävlingar , regler och traditioner om bollen placering variera. För avslappnad och amatörtävling , gör det verkligen någon större skillnad och det bästa är att följa lokal praxis .


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en tankeställare 360 på en kneeboard
  hur man startar en hastighet båt
  hur man passar två nävar i en mun
  hur man hämtar en liten båt efter förlisningen .
  hur man gör ett språng stående katt
  hur man byter fot medan bergsklättring
  hur pedal pump på mountainbikes
  hur man gräver en grop brand
  hur man kan hoppa på en trottoarkant med rullskridskor
  hur man shoppa en cykel med berg skor