Hur man knyter en fiskekrok

Hur man knyter en fiskekrok

En fiskare är bara så bra som den utrustning han bär . Fråga någon ivrig fiskare , och han kommer berätta för er att den mörkaste dagen hon kan minnas när fisket var dagen pokalen fisken kom undan på grund av en bristfällig utrustning. Att veta hur man knyter en bra krok knut kan hjälpa dig att undvika att ansluta sig till raden av dem som har fångats och förlorat . Denna artikel kommer att fokusera på tre goda , enkla runt omkring knop , men en seriös fiskare lär vilka typer av knutar bäst används i vilka situationer

Du behöver : .
metspö .
Fiskelina.
Fiskekrok.


1.
Bestäm vilka fiske knut du vill binda. Det finns massor av olika typer av knutar att välja mellan. Vissa knutar kommer att vara bättre än andra beroende på situationen -. . Väder, krok, linje typ och fisk typ alla spelar in
2
knyta en knut clinch. Den Clinch knut är en bra knut för nybörjare på grund av dess enkelhet och utformningen av knut, som sträcker eftersom spänningen på den ökar. Det första steget är att mata linje genom ögat på kroken. Efter att du har en bra längd genom öglan, vira den del av den linje som har gått igenom ögat tillbaka runt den del av den linje som inte har fem eller sex gånger, men inte tätt. När detta är klart kommer det att finnas en slinga av linje genom ögat på kroken. Feed linjen genom denna loop. Detta skapar en stor slinga från toppen av spolar ner i ögat på kroken. Feed linjen genom denna ögla och dra linjen hårt. Avsluta knut genom att skjuta spolar ner mot krokögat.
3 .
knyta en bödelns knut . Det finns flera varianter av denna knut , uppkallad efter sin likhet med en snara mot de senare stadierna av kopplingsförbehåll. Först foder ca 20 cm genom ögat på kroken . Justera denna linje med den linje som inte har gått igenom krokögat . Wrap ledningen linje runt denna fördubblats del fem eller sex gånger , med början i närheten av ögat och slå in linjen . Dra åt för att bilda formen på knuten , sedan avsluta genom att dra i knut ner linje vid krokögat .
4 .
knyta en knut Palomar . Denna knut är väl ansedd i fiskekretsar som en av de starkaste fiske knop . Börja med att fördubbla linje och det passerar slingan genom ögat på kroken . Knyt detta till en enkel överhandsknop-tänk på det första steget i att knyta en sko . Dra slutet av slingan ner och sprida den över kroken . Avsluta genom att dra den ordentligt.
5 .
Öva , öva , öva . Den svagaste länken mellan fiskaren och fisken är inte stången eller linje eller rullen . Det är den knut ansluter linjen till kroken . Se till att du kan knyta en knut ordentligt varje gång innan du kommer till sjön . Det är en hemsk känsla att kämpa en fisk ända fram till båten bara för att se honom simma bort tack vare en trasig fiske knut .

tips och varningar


 • Det är bäst att träna okända knutar på saker förutom hullingförsedda krokar tills du får förtrogenhet med knut .


 • Relaterade artiklar


  hur rida en splitboard
  hur man hittar klippdykning platser
  hur du ställer in en topp rep ankare för bergsklättring
  hur man köper Kentucky jodhpurs
  hur man gör en bro håll mot rälsen i poolen
  hur man kan bryta i vandringskängor
  hur till manuell på en skoter
  hur man avgör riktning
  hur man förbereder för cykling med näringstillskott
  hur man ska vandra med barn