hur du väljer strumpor och handskar för vandring på vintern

hur du väljer strumpor och handskar för vandring på vintern

När det gäller att välja rätt redskap för vinter vandring , tre viktiga faktorer spelar in : isolering , värme och vatten . Detta gäller särskilt när man plockar handskar och strumpor , eftersom dina händer och fötter är mest i riskzonen för exponering för kyla , fukt och frostskador . Här är de grundläggande steg att följa när de letar efter vintern strumpor och handskar

Välj rätt strumpor och handskar för vinterpromenader


1 .
Plan för temperatur när man väljer strumpor och handskar. Vilka temperaturer kommer ni att bli vandring i? 32 grader Fahrenheit? 0 grader? Kallare? Strumpor och handskar finns i olika tjocklekar och ull kompositmaterial för mer eller mindre isolering beroende på vad du behöver.
2.
Plan för lager. Oavsett om det händer eller fötter, de isolerande effekten av lagren är en viktig del av varmhållning och skydda händer och fötter. Ull eller ull blandas med veke-away egenskaper (tar bort fukt från huden) är de mest önskade material.
3.
Välj strumpor klokt. För fötter, vill du din första lagret för att vara en veke-away strumpa för att ta bort fukten från foten. Detta är särskilt viktigt på vintern. Leta efter ull liner strumpor för extra värme och fuktspridande, och tyngre ull eller ull-blandning strumpor för det andra lagret. Ullens värmande egenskaper och förmåga att veken fukt gör det ett idealiskt material för vinter slitage isolering.
4.
Få båda handske liners och vantar för händerna. Handskar eller handske liners ger det första lagret för händer. Ull, ull-blandning eller fleece vantar fungera som det yttersta lagret, som ibland kallas "overmitts. " Vantar är varmare än handskar, varför du bär dem på utsidan. En annan fördel med handske liners är att när du tar bort vantar, är dina fingrar fortfarande skyddade. Om du räknar med att i vått väder, anser vattenavvisande eller vattentät yttre handskar att bära som ett extra lager.
5.
Tänk batteri uppvärmda strumpor. No kidding, det finns batteridrivna vandring strumpor för extra värme (se Resurser nedan). En extremt tunn värmeelement håller bekvämt fötter varma, med batterihållare upp längs kanten på strumpan för att förhindra obehag. Strumporna kan "köra" upp till 12 timmar. Detta är en särskilt bra idé när du gör över en natt vandring för att hålla fötterna varma medan du sover.

Tips och varningar


 • Ta med extra strumpor. Den kalla vintern vandring gör det nödvändigt fötterna förblir torra och har flera par extra strumpor, beroende på hur länge din vandring är ett måste.
 • Carry extra vantar . När du vandra , är blodet att pumpa till händer och fötter . Men en gång stannade , dessa svalna snabbt . Du kan behöva lägga till ett extra par vantar över vad du redan bär för extra isolering och värme .
 • Know varningssignaler för köldskador och behandla den omedelbart . Köttet kan kännas kall och fast , med brännande, stickande eller en stel känsla . Uppsök läkare så fort som möjligt .
 • Undvik bomull ! När de är våta , isolerar bomull inte när den är våt . Det vekar faktiskt bort värmen från din kropp. Detta gäller inte bara handskar och strumpor men alla vandring kläder.


 • Relaterade artiklar


  hur man spelar paintball
  hur man kan vara förberedd i fjällen
  hur rida en häst barbacka
  hur man rockar klättra låg vinkel bergväggar utomhus
  hur man gör en enkel paintball pistol
  hur man kan övervinna rädsla efter att ha fallit av sin häst
  hur till vända under cykling en enhjuling
  hur man väljer bete för insjöfiske
  Hur du tar dina barn backpacking
  hur man använder Laning förtryck brand i paintball