hur man använder en camping värmare

hur man använder en camping värmare

Camping värmare är smarta enheter som ger dig bärbar värme. De är särskilt användbara för kyla eller fuktig nätter för att värma upp tent. The kraften hos en camping värmaren mäts i BTU (British Thermal Units), standarden mätning av värmeproduktionen. Ju högre BTU, desto mer värme värmaren kommer att producera. Det finns flera typer av camping värmare: propan, batteri, camping bränsle, blyfri gas och el. Viktigast är att den har rätt säkerhet features. Here är några användbara steg när du väljer och använder din camping värmare.

Välja och använda din camping Värmare


1.
Bestäm hur och var du ska använda din camping värmare. Är det ett tält, en husbil, eller en stuga? Ska du bära den i bilen bara, eller planerar du att ryggsäck med det?
2.
Avgöra hur mycket du vill bära. Gillar allt du tar på en vandring är värmare tyngd. Om du förväntar dig att vandra med er camping värmare , inkludera dess vikt i ditt beslutsfattande.
3 .
Använd endast en enhet som har viktiga säkerhetsfunktioner. Se till att din enhet har en sensor syrebrist (ODS ) . Om syrehalten börja minska , detta sensing teknik automatiskt stänger av värmaren innan det kan ge allvarliga halter av kolmonoxid ( CO ) [ se Ytterligare resurser nedan ] . Se till att din enhet med en säkerhets- välta -växeln, som stänger av värmaren om det är vältas -detta är ett måste . En annan bra funktion är ett överhettningsskydd enhetsspecifika om det blir för varmt, stängs den av.
4.
Se till att ditt skydd eller husvagn tillräcklig ventilering vid alla tillfällen. Lämna inte värmaren brinnande natten eller obevakade. Detta minimerar risken för CO bygga upp.
5.
Håll värmaren minst 2 meter ifrån allt som kan påverkas av värme. Du vill inte starta en brand. Detta inkluderar plast, papper, material, eller sidan av tältet. Tänk alltid säkerheten när du placerar den.
6.
Om möjligt placera värmaren upp på en svalare, bänk eller objekt som får det ovan sovsäcken och bort från dina fötter så du kan inte sparka den över. Det bidrar till att välja ett element med en bra stabil bas som minskar risken för dess gunga eller vara lätt att välta.

Tips och varningar


 • Utvärdera andra funktioner beroende på hur du ska använda din camping värmare. En elektronisk temperaturkontroll och en omgivningstemperatur sensor ger dig möjlighet att bättre styra hur mycket värme du behöver. Andra funktioner inkluderar en regulatorventil för effektiv bränsleflödet i kallt väder och på högre höjder , och en multi-skärm design som bidrar till att göra värmaren vindtät .
 • Det har varit värmaren dödsfall på grund av kolmonoxidförgiftning , särskilt med äldre enheter som inte har någon ozonnedbrytande ämnen. Läs igenom ytterligare källor länken nedan om ODS
 • känner igen symtomen på koloxidförgiftning . huvudvärk, yrsel, svaghet , illamående, kräkningar , sömnighet och förvirring . Om du upplever något av dessa symtom , stäng av värmaren , och flytta till ett område med frisk luft .


 • Relaterade artiklar


  hur man använder vatten i sand slottsbyggnaden
  hur man ska gå hajfiske
  hur de ska jaga Buffel med en båge
  hur man köper sky dykutrustning
  hur man kan sträcka innan backpacking
  hur man glider på en Rollerblade
  hur man gör en karriär av en bergsklättring hobby
  hur man vandra glaciär ravin
  hur du anger bodyboarding tävlingar
  hur man spårar djur genom sin scat