hur man bygger en flaska raket med en fallskärm

hur man bygger en flaska raket med en fallskärm

En flaska raketen är en 2- liters flaska med komprimerad luft och vatten släpps i en uppåtgående riktning . Det har allt med vetenskap att göra eftersom vi kan använda detta verktyg för att lära sig många begrepp om rörelse, kraft , energi och flyg samt den vetenskapliga metoden. Använda den med en fallskärm är en annan historia . Här visar vi hur du gör just det

Du behöver :
2 ( 2- liter ) Flaskor
. 1 små plast Cone .
Silvertejp.
Sax.
String.
Manila mapp .
Stor plast soppåse .
Maskeringstejp .
Hålslaget .

Bottle Rocket Construction


1 .
Skär av toppen och botten utanför i en flaska , så att centrum portion eller en cylinder återstår . Tejpa cylindern till en annan flaska för att skapa en flygplanskropp ( en plats att lagra fallskärmen ) . Få Manila mapp , fenor kommer att ske från det
2
Skär tre figurer ur vikta botten i den form som framgår av diagrammet . . Din fenor kommer att triangularMark raka linjer på flaskan genom att sätta flaskan i dörren Gör tre fenor och tejpa fast dem på raketen. Kontrollera att lamellerna är jämnt fördelade runt raketen kroppen . Detta kan uppnås med hjälp av ett snöre och vira den runt flaskan och märkning strängen där den möter slutet . Mark strängen och lägg den platt på en meter pinne eller linjal . Hitta omkrets av flaskan genom att mäta längden på strängen till märket . När du vet omkrets , då kan du dela det med tre för att hitta de avstånd fenorna skall skiljas . eller en rät vinkel och spåra en linje på flaskan med en markör. Använd dessa rader som guider för att placera lamellerna på bottles. Use den atletiska konen att göra din noskon. Använd styv sax och klippte av det nedersta torget utanför av konen. Beroende på projektets massa begränsningar, placera en golfboll storlek bit lera i toppen på konen. Detta kommer att lägga vikt på konen och ger raketen /konen mer tröghet. Sedan, med sax, trimma konen att göra det symmetriskt. Knyt en knut i slutet av varje snöre för att ge det mer friktion och tejpa fast den med en bit tejp på insidan av konen och på insidan av raketen kroppen.
3.
Gör en piedestal för konen att sitta på. Det bör vara tillräckligt högt upp så att det finns utrymme mellan konen och toppen av fallskärmen facket. Du kan göra en piedestal av samma material du kommer att göra fenor, Manila mapp. Göra tre mini-fenor, vänd dem och tejpa dem på raketen där konen skulle sitta.
4.
Lägg din plastpåse ute plan. Klipp av sluten. Det ska se ut som en stor rektangel och vara öppen i båda ändar. Lägg ner påsen på en plan yta och jämna till det. Påsen har en lång sida och en kortsida och är öppen i båda ändar. Vik den i två så att kortsidan är hälften så lång som den ursprungligen var. Se till att kanterna är perfekt uppradade under varje vik. Vik den på mitten längs den långa axeln. Gör en triangel med basen i triangeln är den stängd slutet av föregående gånger. Undersök triangelns bas och hitta den kortaste längden från spetsen till basen. Detta är den begränsande faktorn för chute storlek. De spetsiga änden kommer att hamna mitt i trädkronorna. För ett exempel, om du vill ha diametern på ränna för att vara 34 inches sedan åtgärd 17 inches från mitten av trädkronorna (den mest spetsiga sidan av fallskärmen) på vardera sidan, markera den och sedan klippa den. Efter att klippa det, fäll ut den. Om du har lyckats det ska finnas två skärmtak.
5.
Fortsätta experimentera. Det finns hundratals sätt att konstruera en flaska raket. Kreativ design är egentligen bara en fråga att tänka hårt på vad du kan göra med det material du har, och experimentera för att se vad som fungerar. Var inte rädd att prova något annat . Troligtvis det värsta som kan hända är din raket gör något mycket konstigt och alla skrattar . Det är vad gör dessa saker roligt. Om du utöver det du läser i den här artikeln kommer du verkligen en raket ingenjör .

tips och varningar


 • Var noggrann med att följa varje steg noggrant .
 • Placera aldrig någon del av kroppen framför en trycksatt Bottle Rocket . Att bli träffad av en flaska raket kan orsaka allvarlig skada .


 • Relaterade artiklar


  hur man använder shortboards för att surfa på vågorna på havet
  hur man segla i nordost
  hur man refinish en glasfiber kanot
  hur man vandra i flera dagar
  hur man gör en styrelse stall på skateboard
  hur du väljer ett stängsel mask
  hur man utjämna när dykning
  hur hackey säck
  hur man får in ett fantastiskt läge i paintball
  hur man kan bryta ett spår medan snöskor