hur man styr en kajak

hur man styr en kajak

Kajakerna är temperamentsfulla varelser, ungefär som en överspänd fullblod. Lyhörd för ändrade strömmar, vågor och vind, de kräver noggrann styrning för att hålla dem på track. That sa, liksom alla sport eller aktivitet kommer praxis gör att styrning andra natur, och du behöver inte tänka på det. Här är grundläggande steg att ta när lära sig att styra en kajak

sätt att styra ett Kayak


1.
Ta en grundläggande kajakpaddling klass. Grundläggande undervisning hjälper dig att förstå dynamiken i både kajak och paddla, lära sig nödvändig säkerhetsutrustning praxis, och bättre kunna uppskatta effekten av vind och vatten på ditt hantverk. Du skulle inte bara hoppa in i en bil och börja köra den på en motorväg, skulle du?
2.
Även upp greppet. När du håller din kajak paddel, se till att ditt grepp är jämn eller centrerad, så att paddeln längd inte är kortare på ena sidan kontra den andra. Detta är viktigt för korrekt paddla kontroll, så att du kan driva sig själv framåt smidigt, och inte behöva kämpa med styrning.
3 .
Använd rätt styrning stroke för vad du vill göra . Den första och viktigaste är Sweep stroke . Ett brett svepande slag som kan göras kommer antingen från framsidan till baksidan eller tillbaka till fronten , kommer det att orsaka din kajak kommer att vända sig bort från det håll paddeln driver i. Ju mer kraft du använder , desto mer uttalad dina rörelser .

4 .
Använd Roder stroke för att styra i trånga utrymmen. Precis som namnet antyder , innebär rodret stroke sätta paddelbladet i vattnet precis bakom där du sitter ( eller knä ) och att dra det eller ett lätt tryck mot att kasta vatten . Det pressar din kajakens akter (bakdelen) från paddel och gör din båge (front) i den riktning du försöker att gå.
5.
Kombinera Sweep och roder streck för att styra kajaken där du vill åka. Som du öva, kommer du lära dig att kombinera paddling och styrning slag för att styra din kajak och motverka effekten av vind och vatten. Testa olika kombinationer i lugnt vatten för att se hur de fungerar.

Tips och varningar


 • mer dramatisk och kraftfull din styrning stroke, desto mer uttalad reaktion på din kajak. Kom ihåg att mindre är mer när det gäller styrning.
 • Båda Ytterligare resurser nedan ger utmärkt illustrationer och bilder om hur man använder de olika styrande slag för maximal effektivitet.


 • Relaterade artiklar


  Hur man knyter en knut skumt för segling
  hur man byter en platt cykeldäck
  Hur man knyter en Trucker’s ryck knut
  hur man använder toaletten utomhus
  hur att försvara sig mot en påse över huvudet
  hur boogie ombord eller simma i en våg
  hur man kan förebygga hypoxi medan dykning
  hur man gör en snara
  Hur man blir osynlig i paintball
  Hur man knyter en Blakes skumt knut för klättring