hur man tar hand om fotleder medan du vandrar

hur man tar hand om fotleder medan du vandrar

Vandrare är ofta inför utmanande terräng . Oavsett om du har stukat fotleden i det förflutna medan du vandrar , eller vill förhindra en vrist skada från att stoppa din tid , det viktigaste för att skydda dina vrister någon gång du går ut på en vandring

Du behöver :
Great kängor .
Walking stavar.
Balanserad pack .


1 .
Pick skor avsedda för vandring med fotledsstöd . Det finns många lätta kängor tillgängliga på sport-varor butiker . Leta efter stövlar som passar din vandring situation . Du kanske även vill satsa på flera par stövlar . en för dagen vandring eller kortare vandringar , och en utformade för att bära ett tyngre pack långa sträckor
2
Var försiktig och gå . långsamt under grov eller ojämn terräng . Även en liten twist fotled kan successivt få mer smärtsam över en lång dags vandring .
3 .
Använd en vandring pinne eller stolpar . Polackerna hjälper dig att hålla balansen och förhindra fall , särskilt när du är trött .
4 .
Vila ofta, särskilt mot slutet av dagen eller i slutet av vandringen . Det är lättare att vrida , vrickning eller bryta en fotled när du är trött och öm .
5 .
ge första hjälpen om du inte skadar en vrist . Använd tejp , ett stag eller bettskena . Om du måste gå på en vrist skada att få hjälp , kryckor användning eller en vandringsstav och vila ofta . Det kan ta över 6 veckor för en dålig vrickning eller paus för att läka , plus rehabilitering tid att få din fotled starkare .

tips och varningar


 • Om du inte " vet inte hur splint eller ta hand om skador , kan en första hjälpen- klass lära dig vad du ska göra i en nödsituation.
 • Anta inte så kan du bara " gå bort " om du har ont din ankel . Det är ofta svårt att berätta om en fotled är stukat eller faktiskt bryts . Behandla alla fotled skador som om de är allvarliga .


 • Relaterade artiklar


  hur pedal pump på mountainbikes
  hur du registrerar paintball undantag och registrering
  hur man passa upp sig dyka
  hur man installerar bar slutar på en mountainbike
  hur man gör skarpa svängar på en skateboard
  hur man rengör båt klädsel
  Hur du tar snorkling lektioner
  hur man köper snöskor
  hur du skyddar båtar från bränder
  hur man gör en klippa ugn i vildmarken