hur nysta upp trassliga lina

hur nysta upp trassliga lina

Varje fiskare någon gång måste nysta trassligt fiskelina . Det spelar ingen roll om du kan knyta en förbättrad cinch knut som ett proffs eller komma ihåg att klippa bort i slutet av en tunna knut med spik Clippers , förr eller senare kommer du att kasta ut långt och sluta med en lina som ser mer ut som ett fågelbo än en 20-pound test linje . Även om det är en frustrerande upplevelse många fiskare kommer helt enkelt att sluta med ett snitt av kniven och införandet av en ny rulle , det finns några enkla åtgärder du kan vidta för att försöka rädda så lång lina-om du har tålamod .

Du behöver:
Tålamod
. Tandpetare .

Avslöja Tangled Fiske Line


1 .
Steg på torra land och hitta en plats där du kan säkert lägga ner din fiskespö och tillbehör . Detta måste vara en plats där andra sportfiskare sannolikt inte kommer att snubbla över din metspö och där du kan lägga ner din tackla kit och komma åt din kniv , sax och vad prylar du kan välja .
2 .

Undersök trassliga fiskelinor noga innan du gör något ! Först när du vet när den sannolika morra har sitt ursprung kan du också välja att dra i för att börja reda ut det . Om du märker att härva inte helt dras åt hårt , mata in din tandpetare mitt i bildandet knutar så att den inte oavsiktligt dras åt .
3 .
Avslöja linan rullen om passiv . Eftersom rullen är källan till linjen , ju närmare rullen kan du reda ut linjen , desto mer av det du kommer att spara . Den tandpetare mitt i knutarna hjälper dig gradvis att ångra tovor . Om du av misstag göra dra en slinga hårdare än lossa den, kan tandpetare föras försiktigt fram och tillbaka för att hjälpa till en gång lindra täthet av linjen.
4 .
Spänn rullen genom att dra tillbaka lossnade delar av linjen . Ju mindre linje du har lämnat ut rullen , desto mindre finns det en chans att det kommer ännu en gång gå med i härva . Detta är en långsam process , så tålamod är inte bara en dygd , utan en förutsättning .
5 .
Inspektera blottlagda linan som du rullar tillbaka in portioner som visas skarvade eller skadade kommer att måste skäras ut för att förhindra en nästan omedelbar upprepning av trassel .

tips och varningar


 • Innan du använder rulle och spö igen , doppa dem i vatten för att avlägsna eventuellt skräp som kan ha fastnat medan du reda ut trassliga fiskelina . Underlåtenhet att göra detta kan resultera i plötslig stopp av rullen och trasslar fiske linje på grund av en liten sten eller blad .
 • Om du upptäcker att du spenderar för mycket tid på unraveling din trassliga lina medan sportfiskare runt omkring dig är att fånga fisk , kan det vara värt att skära linjen och dina förluster . När ditt försök att reda ut den linje som tar längre tid än 10 minuter , är det dags att omvärdera .
 • Kom ihåg att plocka upp din kastas lina jagOm du väljer att klippa den,! många gånger knyts resterna av stora tovor vid stranden av sjöar och vattendrag är fula påminnelser om att andra sportfiskare inte var lika medvetna om miljön


 • Relaterade artiklar


  hur man justerar framväxeln på cykel
  hur man skapar fina detaljer i ett sandslott
  hur man gör det ändrade vävaren pistolskytte hållning
  hur man ändrar på bromsen i inlines
  hur man gör bakåt swizzles i skridskoåkning
  hur man gör vävaren pistolskytte hållning
  hur man fixar ett hål i en flotte
  hur man ska gå djuphavsfiske efter hälleflundra
  hur du skyddar din cykel kedjestag
  hur man köper en kanot