hur du tar bort gammal surfbräda vax

hur du tar bort gammal surfbräda vax

Det finns få motsägelser i surfing som att köra till stranden i en skinande, ny SUV bara att dra ut en surfbräda med en smutsig päls av vax. Men inte bara gammal, jolle vax ser obehagligt för ögat, funktionellt det är problematiskt också-lager på lager av vax börjar smälter in i ett stökigt kulle som börjar förlora sitt grepp egenskaper, vilket är anledningen till att den finns där i första hand .

Du behöver:.
vaxkam
Torr trasa


1
först skaffa de verktyg som krävs för jobbet -. . En vaxkam, som finns vid varje surf butik och kommer med de flesta nya surf trunkar , och en torr trasa.
2 .
Vänta . Det stämmer , men du kan ta bort vax från en surfbräda när som helst på dygnet , optimala förhållanden är en klar , solig dag . Så , vänta på en om du kan . Om du är otålig , bor någonstans som sällan ser sådant väder eller behöver och vill ha en ren styrelse ASAP , följ samma steg , men räkna med att lägga till en hel del armbåge fett .
3 .

Lägg din surfbräda , vax uppåt på en plan yta i direkt solljus .
4 .
kolla på det efter ca 10 till 12 minuter genom att trycka på vax för att se om det smälter ordentligt . Vill du ha den mjuk , men inte vattnig eller rinnande .
5 .
När vaxet är mjuk , ta vaxkam och placera den i kanten av det område på din surfbräda där vax är tillämpas . Medan du håller vaxkam på en 45-graders vinkel , skrapa upp det gamla vax genom att skjuta det om åtta till 10 inches per slag . Sedan dra upp , ta bort kasseras vax spån och upprepa processen tills huvuddelen av vax är borta .
6 .
jag säger det "bulk " i vax i steg 5 eftersom mest troligt att du inte kommer att kunna ta bort varje fläck av det med ett vax kam , det är där torr trasa kommer inTa trasan och torka eventuella kvarvarande vax från din surfbräda , var noga med att använda en cirkulär rörelse så att den inte bara smeta och sprida den .


Relaterade artiklar


Hur får man en fisk krok av en anka
hur man ansluter en båt läcka
hur man identifierar arktiska vide
hur du utför en stort steg post för dykning
Hur man väljer en flera dagar ski klinik
Hur skärpa stegjärn
hur man gör en sovsäck
hur man gänga ett flugfiske linje
hur man köper scuba fenor
hur man får vatten medan camping