hur man kajak i kallt väder

hur man kajak i kallt väder

Att paddla kajak är en stor möjlighet att komma nära vattnet och njuta av friluftslivet. Paddling i kallt väder erbjuder vacker utsikt och avskildhet i en tid när många andra inte kommer att vara på vattnet . Paddling i kylan är inte bara om att vara kall , det handlar om att vara trygg och möjligen rädda ditt liv om du kapsejsning . De flesta paddling dödade inte från att drunkna-de är av hypotermi
1 .
allmänna regeln för paddling i kallt väder är alltid klänning att simma , särskilt i kallt väder . Du vet aldrig när du kan tippa över och bli blöt så det är bäst att alltid vara förberedd , även om det aldrig händer .
2 .
Använd en sittdyna i kajaken tillverkade av isolerande skumgummi . Detta bromsar flödet av värme från kroppen till den kalla kajaken .
3 .
Använd en ångspärr . Splash jacka och byxor blockera vind och vatten och skydda din andra lager . Splash slitage fungerar inte ensam , du måste bära andra lager . Om du vill ha fullt skydd och att stanna helt torr om den sänks ner du behöver en torrdräkt .
4 .
Bär ett isoleringsskikt under din splash jacka . Polar fleece byxor och en jacka av fuktspridande material förhindra värmeförlust genom att absorbera fukt i materialet . Detta drar det bort vatten från huden eftersom det avdunstar . Ull och polypropen är andra material som sprider fukten borta . Bomull är din värsta fiende , inte bära den .
5 .
Torrdräkter är ett annat alternativ som ett yttre lager . De erbjuder den högsta nivån av vattentätt skydd . Torrdräkter sitter tätt med gummipackningar i halsen , handleder och vrister . Du måste bära ett isolerande skikt under en torrdräkt för att hålla värmen Torrdräkter är bäst i den kallaste situationer när paddling under lång tid.
6.
Våtdräkter erbjuder mer värme än plask jackor men håller inte du helt torr. Våtdräkter är tillverkade av neopren. När du blir blöt, sipprar vatten i kostym och värmer med din kroppsvärme. Detta ger isolering mellan dig och neopren kostym. Våtdräkter finns i en mängd olika typer, inklusive jordbrukare Jane och John's, kortisarna, full kostymer och enskilda shorts, byxor och toppar.
7.
Du alltid måste ha en varm mössa finns. Du förlust mycket kroppsvärme från huvudet.
8.
Glove och stövlar av neopren är viktigt att skydda dina händer och fötter. Du händerna behöver för att hålla värmen kvar vig. Fuktspridande strumpor under stövlarna ger extra värme.

Tips och varningar


 • Packa en väska torr med en mängd kläder alternativ om vädret kommer att variera.
 • Använd alltid flytväst.


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en balansbräda
  hur man gör ett spjut
  Hur får man en jaktlicens i Mississippi
  hur du väljer handskar isfiske
  hur man skapar mottryck i en arm brottningsmatch
  hur du väljer ett utrymme för ett hagelgevär
  Hur får man en fiskelicens i Vermont
  hur man ska gå kanot camping
  hur till noll ett kikarsikte
  hur man flyger fiskar på Yellowstonefloden