hur man klär sig för Whitewater kajakpaddling

hur man klär sig för Whitewater kajakpaddling

Du glider över den snabba kant och kasta sig ut i en stor kokande hål på vita kraschar skum , bara för att spotta ut över en annan skrikande toppen av vatten som du väva dig igenom gurglande forsar . Vitt vatten kajak är en utmanande sport som stärker ditt sinne , kropp och själ. Men kan du inte bara hoppa i kajaken utan att först klä inför floden
1.
Layer din torso för skydd. Använd syntetiska tyger, i stället för bomull. Börja skiktning inifrån och ut med snabbtorkande nylon underkläder. Använd en termisk underkläder skjorta och en annan tröja som ett isolerande lager över dina armar och bröst. Det yttre lagret bör vara en torrdräkt jacka och byxor. Det bör vara vattentät och andas. På riktigt kallt floder, lägga till ytterligare en isolerande skikt.
2.
Skydda huvudet. I kallt vatten, bära en neopren. Det måste ha en hakrem eller du kommer att förlora det under nedsänkningen. Ett plus är att köpa en som har öronlappar. Använd alltid hjälm. Det finns många sorter att välja mellan, en del med la visir skydd mot solen. De flesta vita vatten hjälmar är formade för att skära ner i vattnet under faller med lättare påverkan.
3.
Håll fötterna säker och bekväm. Du behöver skor som inte kommer att dras av i forsande vatten. I varmt vatten, bära något som avlopp och kan hantera att bli blöt. Fasta vatten skor eller sandaler är bra. I kallt vatten , överväga bär knähöga mukluks och syntetiska strumpor .
4 .
Bär en kajak flytväst . Hitta en som inte är skrymmande och är bekväm för lutar sig tillbaka i båten . Det borde ha en ventilerad baksida och större öppningar vid armarna för paddling och rodd rörelse .
5 .
Dress som om du kommer att bli blöt . Räkna med att sänkas ned helt . Bär flytväst fast . Bär en visselpipa och navigering ljus i västens fickor .
6 .
Ta ett ombyte kläder i en vattentät påse . Bär en varm dryck och kaloririka mellanmål för att undvika hypotermi .


Relaterade artiklar


hur Rollerblade bakåt
hur man bygger en båt första förbandslåda
hur man installerar en ekolod
hur båten läger
hur man vandra mt.
Hur får man en fiskelicens i Georgien
hur man kör en häst och vagn
sig att klättra Mount Whitney
hur man inte falla medan du spelar broomball
hur man hittar överst campingplatser State Park i New York