hur man köper en touring-kajak paddel

hur man köper en touring-kajak paddel

Att välja en kajak paddel är ett oerhört viktigt beslut som du outfit själv för kajakpaddling . Om du gör fel beslut , så har du en mycket svårare paddling din båt bekvämt och du kan även tipsa båt över . vara tankeväckande när du shoppar för touring kajak paddlar och prova så många du kan innan du gör ditt beslut
1 .
flesta kajak paddlar är befjädrade . Detta innebär att bladen är kompenseras av 45 till 90 grader . Detta gör det övre bladet skar genom luften under framåt stroke med lite vind motstånd . Detta är en viktig funktion när du är paddling på platt vatten .
2 .
När paddla en befjädrad kajak paddel , det tar inte tag att vänja sig så bli inte avskräckt om du testar en paddel och det känns inte som ursprungligen bekväm . I början känns det jobbigt eftersom du måste hålla paddeln axeln med höger hand ( kontroll hand ) och låta axeln rotera i vänster hand .
3 .
Använda en befjädrad paddel kan orsaka upprepade stress på händer och handleder och även förvärra karpaltunnelsyndrom . Leta efter paddlar med mindre än 90 graders offset eller så kan du ens försöka en obefjädrade paddla om du är orolig för stress på händer och handleder .
4 .
Vissa paddlar är ledade så att du kan bryta ner dem och förvara dem . Du kan också ansluta dem så bladen inte är befjädrade . Detta ger dig möjlighet att prova båda positionerna och bestäm vilka du gillar bäst . När du väljer en position , kom ihåg det är bäst att hålla sig med den stilen . Musklerna vänjer sig en paddling stil och det kan mycket svårt att lära sig ett annat paddling rörelse .
5 .
Om du planerar att paddla på extremt långa , öppna vatten paddlar , kan du överväga en inuitisk stil paddel . Dessa är långa paddlar med obefjädrade blad . De är gjorda för hård kärna paddling i mycket blåsigt väder .
6 .
flesta människor behöver mer vanligt turnerande blad . Det finns 3 egenskaper du ska leta efter : lätthet , komfort och prisvärdhet . Självklart kan du inte ha alla dessa tre så du måste prioritera vad som är viktigast .
7 .
Tänk att komfort är viktigt . Axeln storlek och komfort av paddeln i handen är mycket viktigt att komfort generellt . Ovala axlar är i allmänhet det viktigaste .
8 .
Kayak paddlar är dimensionerade i centimeter . Touring paddlar vanligtvis 220 till 240 cm , vilket är bra för den genomsnittliga fritids eller touring paddlare . Whitewater paddlar är kortare , oftast 250 cm .
9 .
bästa du kan göra är att försöka en paddel innan du köper.

tips och varningar


 • Du bör alltid har ett reservbatteri paddla om du är ensam eller någon i din grupp skall ha en extra paddel .


 • Relaterade artiklar


  hur man gör självlysande -the-dark fiskedrag
  hur man fiskar uppståndelsen bay alaska
  hur heelside baksidan 180 på en wakeskate
  hur skeppare en katamaran
  hur man ska gå fågelskådning i Colorado
  Hur skärpa jaktknivar
  hur fågelskådning i New Mexico
  hur man fly från kvicksand
  hur man ska gå fågelskådning i Florida
  hur man kajak gratis i New York City