hur man köper ett rekreationsområde kajak

hur man köper ett rekreationsområde kajak

Kajakpaddling är en stor möjlighet att komma nära vattnet och njuta av oberoende och fri rörlighet då man paddlar. Fritids-kajaker är bra för nybörjare eller de som helt enkelt vill njuta av en lat paddla nedför floden eller runt sjön. Välja en fritidsbåt kan vara förvirrande, det finns så många alternativ. Läs vidare om hur man söker dem
1.
Bestäm vilken typ av paddling du gör. Om du planerar att spendera den mesta tiden på havet, då du inte vill ha en fritidsbåt, vill du ha en havskajak som klarar hård sjö och hårda vindar. Om du planerar att paddla snabb floder med klass II forsar eller mer, då behöver du en Whitewater båt. Om du vill njuta av lata floder, små forsar och korta sjö paddlar i lugnt vatten, rekreation kajaker är ditt bästa val.
2.
Avgöra vilken typ av material du vill att kajaken ska gjord av. Det finns tre typer, plast, glasfiber och trä. Plast är det vanligaste materialet som används i fritidsbåtar. Det är det billigaste men också tyngst. Den är slitstark, men en gång skadad, plast båt kan inte repareras lätt. Glasfiber är dyrare och mycket lättare. Det är lättare att skada och lättare att reparera. Trä kajaker är generellt mycket dyrare men kan vara vackert i utseende. De är i allmänhet havskajaker dock.
3.
Bedöma passa i båten. Kontrollera att det finns tillräckligt med utrymme i sittbrunnen för att få in och ut lätt. Kontrollera bekväma sätet och avgöra om det finns tillräckligt med utrymme för dina höfter och ben . Fritids kajaker har i allmänhet mer öppna sittbrunnar och är rymligare överlag.
4 .
Titta längst ner i båten för den mängd rocker . Rocker är graden av kurvan i skrovet från för till akter . Mer rocker gör båten lättare att vända , kommer forsande kajaker har den mest rocker och havskajaker minst . Fritidsbåtar är i mellan .

tips och varningar


 • Glöm inte andra redskap du behöver som en spray kjol , en paddel , flytväst , en takräcke för din bil , torra påsar och eventuellt en paddling jacka eller andra kläder om du planerar att paddla i kallare väder .


 • Relaterade artiklar


  hur man tränar för hundspann på sommaren
  hur man säkerställer en pistol är inte inläst
  Hur får man en fisk krok av en anka
  hur man åka skridskor en siffra 8
  hur man kan förebygga värmeslag medan ridning
  hur man identifierar en saltvatten Grouper
  hur du förbereder din båt för transport landvägen och internationell sjöfart
  hur ska svalna efter en vandring
  Hur du tar en kurs dykutrustning
  hur man köper presenter till en birder