hur man rengör en bult åtgärd gevär

hur man rengör en bult åtgärd gevär

Något som många jägare inte vet är hur man rengör ett gevär ordentligt . I den här artikeln lär du dig ett enkelt men nödvändigt sätt att ta hand om ditt gevär . OBS : Detta fungerar med de flesta gevär bult åtgärder, men jag särskilt kommer från en 0,270 bult åtgärd gevär så var beredd på skillnader

Du behöver : .
Rifle
Städutrustning ( som beskrivs i första stycket ) .
Eller tyg du kan sätta på marken


1
Vid rengöring en bult åtgärd gevär , behöver du följande: .
1 . En RAM- stav . Detta kommer i de flesta rengöringskit som du kan få från en jakt butik .
2 . Putsdukar . Dessa kommer i en liten låda på något vapen rengöringssats . De är vanligtvis små vita rutor .
3 . Nitro Solvent . Detta är den avgörande delen i rengöring av gevär . Den levereras i pistolen rengöringssats .
4 . Gun Oil . En renare som kommer att lysa upp på utsidan metalldelar . Kommer i rengöringssats .
5 . Rengöringsduk. Används för att torka av trä eller icke- metall delar av vapnet .
2 .
Nu, för att börja rengöra ditt gevär du först måste ta bulten ut . Vanligtvis innebär detta att dra in avtryckaren på geväret ( tack och lov , det ska vara obelastad) och trycka ner på en annan spak . Du bör veta hur man gör detta , eller du antagligen inte ska använda vapnet .
3 .
När du har tagit bort skruven , ställ den åt sidan och få ut ditt RAM spö . Vanligtvis är dessa hopfällbara eller skruva ihop , så gör vad du måste göra för att montera den . Ta sedan ut en rengöring pad . Se till att den är relativt liten. Du vill inte en stor en om du inte har en stor pistol . Vik tyget på mitten , stick då den genom hålet på RAM stången . Om RAM spö inte har ett hål i slutet , eller en liten lucka som du skulle kunna passa rengöring pad genom , då har du fel typ av RAM- staven .
4 .
När du har pad på /i RAM- staven , ta ut din nitro lösningsmedel och doppa rengöringsdynan i den. Var försiktig eftersom Nitro lösningsmedel är en kemisk och kan påverka ytor på olika sätt . Ta RAM stav och skjut ner tunnan av vapnet . Du startar hela vägen tillbaka på baksidan av avfyrningsmekanismen . Det är den plats du drog bulten ut . När den är nere i tunnan , dra tillbaka ut , skjut tillbaka den och dra ut den . Ändra sedan rengöringsduk och göra det igen . Du gör detta tills en rengöring pad kommer ut rena .
5 .
nu kommer de riktigt enkla biten . Sätt RAM stången bort och nitro lösningsmedel . Ta sedan vapenolja och sätta lite på den stora rengöringsduk . Detta är den duk som är mycket större än putsdukar som du använde för att rengöra pipan . När du har en del av oljan på duk ( bara lite , som ett hörn eller så ) torka den våta delen av trasa på utsidan metallbitar . Om det blir på veden , kan det göra träet mjukt och lätt att repa .
6 .
Torka av trasa runt på utsidan metall ett par gånger, rengöring av fingeravtryck och damm som tvivlar inte samlats där . När du har rengjort metall , ta den torra delen av trasan och torka den på veden . Kom ihåg att bara använda den torra delen eftersom den våta delen kan möjligen skador. träet . När detta är gjort , om du vill kan du använda den torra delen av duk för att torka bort linserna på omfattningen , om du har en .
7 .
Sätt försiktigt bort pistolen i ett mål eller pistol skåp . Grattis , du har rengjorts just din bult -action pistol . Lagt undan rengöringsmateriel och njuta effektiviteten i geväret nästa gång du jaga .

tips och varningar


 • Gå långsamt för de första gångerna när du flyttar rengöring pad genom pipan . Det kommer att ta upp mer smuts och rost , plus att det ger nitro lösningsmedlet att sitta där en stund och ta bort all rost .
 • Försök att inte få vapnet olja på trä av din pistol . Det kan göra den mjuk så är det lätt repas eller bucklig . Om en liten blir på din trä , det är inte slutet på världen . Bara torka om av med den torra delen av din rengöringsduk .


 • Relaterade artiklar


  hur man köper Rollerblade lager
  hur man kan fånga Chinook lax
  hur man lagar vid vandring
  hur is fisk säkert
  Hur får man en jaktlicens i Kalifornien
  hur man klär sig för extrema surfing
  hur man undviker kött förstörs när området dressing
  hur man köper en atletisk kopp
  hur huden en kanin
  hur man vandra mt.