hur man undviker skador klättring

hur man undviker skador klättring

Klättring kan vara en mycket intressant och givande tidsfördriv. Men samma hobby du tar så mycket stolthet i kan också vara mycket farlig. Oavsett om du är ny till världen av klättring, eller ett gammalt proffs, kommer följande steg hjälper dig att förhindra klättring skador
1.
Värma dig upp genom att sträcka och lätt jogging innan klättringen. Du vill aldrig börja en klättring på någon höjd längd utan korrekt uppvärmning musklerna i kroppen. Utan att göra så, du är mer benägna att uppleva muskelkramper, sträckningar och vrickningar.
2.
Öva din balans. Detta är en av de viktigaste egenskaperna hos en framgångsrik och säker klättring. Balans kan förbättras på olika sätt. Kickboxning och Yoga klasser stress balans och har starka ben kommer också att öka din förmåga att balansera dig själv bättre.
3.
Tåg på en klättring apparat eller vägg inte mer än 4 gånger i veckan. Om du överskrider detta rekommenderade tiden , är du ökar dina möjligheter att få skada . Det är en sådan sak som över utbildningen . Du kan orsaka små stressfrakturer i hela kroppen från överskott utbildning .
4 .
Rest . Detta kan vara en av de viktigaste reglerna en klättrare bör leva efter . Du kräver en stor del av din kropp som en klättrare och du måste låta den vila så kommer det att förbli i toppklass form .
5 .
Klättra säkert . Har aldrig ta för givet att din utrustning är säker att använda . Kontrollera varje del av din utrustning före varje klättra . Också, aldrig chansa med klättring . Om du känner dig obekväm med en stigning , chansen att du inte ska fortsätta med det .
6 .
förbereda. Oavsett vilken typ av klättring du kommer att delta i , se till att du är helt beredd på allt klättra kan kasta på dig . Bra förberedelser kommer att eliminera olyckor och skador .
7 .
bibehålla styrkan i dina händer och fingrar . Detta kan göras genom att motionera händer och fingrar på en daglig basis .


Relaterade artiklar


hur de ska jaga på allmän mark
hur galna rigga en plast mask för bas fiske
hur man läser sjökort
hur man kan planera vid vandring
hur man köper skoter jackor
hur de ska jaga caribou
hur man förbereder måltider för en backpacking resa
hur man bestiga Matterhorn
hur man beräknar en pitch båt propeller
hur man surfar stora vågor