Hur man använder en fock på en katamaran

Hur man använder en fock på en katamaran

Armen på en katamaran är framåt mest små segel. Aerodynamiskt är det avsett att kanalisera den skenbara vinden över lä (bak) sida av storseglet. På en katamaran, är armen för att hjälpa katamaranen please, men det är av vinden att det är kraften kommer i förgrunden

Du behöver:.
Catamaran utrustad med jib
. Vattenförekomsten.


1.
Going i lovart har focken två roller. Den första är att fungera som en vind indikator. Vid segling förlik armen-i botten av seglet-kommer att börja backwind under segling för nära vinden. I detta fall ändrar mening från vinden tills armen fyller igen .
2 .
Vet att focken s huvudsyfte att gå i lovart är att driva katamaranen genom ett slag . Strålen från en katamaran hindrar fartyg från att vrida snabbt , och med armen är anställd för att hjälpa till när häftning. Som katamaran går genom ögat på vinden, focken kommer flik . Släpp inte armen lyfts från bommar . Den rörelse katamaran kommer sakta vända den på nytt grepp . Som det gör , kommer vinden börjar återfyllningen armen . Focken , fortfarande mönstrad på den gamla please , kommer att driva fören över på nytt grepp . När storseglet börjar fylla eller när framåtgående rörelse erhålls på nytt grepp , släpp jobb och säkra armen på nytt grepp .
3 .
ihåg när seglar utanför vinden , focken blir tratten för att styra vinden över läsidan av storseglet . Släpp fock tills den börjar att flaxa i vinden . Dra långsamt i armen linjen tills armen är inte längre flaxande . Vid det laget kommer att ha kunnat få den bästa formen för att direkt vind över lä av storseglet .

tips och varningar


 • Av vinden armen reagerar på den skenbara vinden. Eftersom fartygets fart ökar kommer vinden börjar röra sig framåt och kan resultera i armen flaxande . Dra armen linje som är nödvändiga för att behålla sin form .


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort rådjur horn
  hur man hittar överst campingplatser State Park i New York
  hur man rep en stut
  hur man väljer en pistol rådjursjakt
  hur man passar skridskor
  hur fågelskådning i New York
  hur man organiserar en rävjakt
  Hur man blir en Rya tävlingskommissionären
  hur man hittar fågelskådning platser i Virginia
  hur man flyta San Marcos floden i Texas