Hur vet bogar

Hur vet bogar

Räkna ut vindriktningen är oftast den svåraste för en nybörjare seglare . Det är lätt nog att se vindriktningen baserad på en flagga på land , men ute på vattnet , det är en helt annan sak . Oftare än inte uppstår förvirring från det faktum att båten rör sig i förhållande till vinden . Diagram och förklaring , såsom den nedan , visar att vinden kommer från ett håll . Kom alltid ihåg vindriktningen är i förhållande till båtens riktning

Du behöver : .
Segelbåt
Kompass.
Armbandsur eller klocka.


1.
Bild en klocka. Vinden kommer alltid från klockan 12. Samtal som den lilla handen i klockan. Den stora handen är i båten.
2.
Först identifiera de "no-go" zon eller det område i vinden där du inte kan segla. För de flesta slup eller skonare-riggade båtar, är detta område från 11:00 till 01:00. För vissa båtar, är det dock 10 till 2.
3.
Identifiera din please. Om vinden kommer över hamnen sidan om båten, är du på en port please, även om du flyttar styrbord (till höger) för vinden. Om vinden kommer över på babords sida, är du på en styrbords bog.
4.
Om du seglar från cirka 1-tiden för att om 02:00 eller 11 o "klockan till 10-tiden, du är på nära bogseras. Seglet dras i trånga och du seglar så nära vinden som möjligt
5.
Segling från klockan 2 till ca 3 klockan eller 10-tiden för att 3A00, är en nära-räckhåll. Seglet släpper ut ungefär en fjärdedel av vägen.
6.
Segling klockan 3 eller 3A00 är att vara på en balk räckhåll. Seglet släpper ut halvvägs . En balk nå kan arbeta rätt till ca 4 -tiden.
7 .
En bred räckvidd är segling från 4 -tiden för att om 05:00 eller till och med lite mer . Seglet det nu ut ungefär tre fjärdedelar av vägen .
8 .
Den sista punkten är en springa , vilket är detsamma som undanvindsegling. Vinden kommer över aktern och seglet är helt , att fånga så mycket luft som möjligt. Detta händer vid positionen klockan 6 .

tips och varningar


 • Låt inte olika användningar av ordet "tack " förvirra dig . Få människor hänvisar till de främre hörnet av seglet som halshornet dessa dagar , så regeln att ett ut . Figur please är antingen den kurs du är i, beroende på vilket håll vinden kommer , eller det är en eller två sätt att vända båten .
 • alltid behålla " situationsmedvetenhet " av vilken riktning vinden kommer i förhållande till din båt .


 • Relaterade artiklar


  hur man kan förebygga värmeslag medan ridning
  hur man håller fisken säkert att äta när camping
  hur man gör en Tackle Box bälte
  hur de ska jaga i Alberta
  hur man hittar läget med karta och kompass
  hur man använder flugfiske vadare
  hur man får upp på en wakeboard lätt
  hur man förbereder för en vandring
  hur man gör en billig skridskoåkning kostym
  hur man slalom vattenskidor