Hur vet man att trimma seglen

Hur vet man att trimma seglen

När du äntligen gå ut på vattnet , är det sista du vill göra tillbringa hela dagen trimma seglen . Det lättaste sättet att göra ställa dig själv på en trevlig nå , slips ner av armen och luta dig tillbaka och koppla av . Om du letar efter lite mer prestanda , så att trimma seglen är jobbet för dagen .

Det fina segel är att de tenderar att berätta för dig när de behöver trimma. Om de börjar som fladdrar i vinden-så kallade luffing-då vet du att du antingen måste komma upp på vinden eller drag i armen blad eller storskotet att skärpa seglen . Om seglen verkar redo att explodera på grund av mängden av vind i dem , är det oftast ett tecken är det dags att lätta seglen ut .

naturligtvis med hjälp av ovannämnda tekniker egentligen bara räknas om vinden hastighet och riktning är konstant . Eftersom varje sjöman kan intyga , är vinden sällan denna typ . Little vindbyar , minut förändringar i riktning , öar , stora stenar och även andra båtar kan alla samverkar till att hålla dig sysselsatt mildra eller plåt i rader . Tricket är att veta precis när man ska trimma segel . Använda kontrollampor-röd och grön nylon remsor sydda till seglen-är det bästa sättet att veta när du ska trimma

Du behöver :
segelbåt.
Kontrollampor .
Kunskap om segling och segling terminologi .


1 .
släppa ut seglen tills de börjar att förliket när du skapa din kurs . Du kommer att veta seglet luffing när det börjar att skaka . När seglen börjar skaka , blad dem tills skakar stannar .
2 .
Titta på kontrollampor . Normalt kontrollampor är rött och grönt och flyger från aktern klappa av seglet ( även känd som förliket ) . Om båda serpentiner flyger horisontellt , helt spelas ut, är trimmet korrekt .
3.
Om lovart streamer (Streamer på samma sida av seglet från med vinden kommer) börjar flaxande, är seglet för långt. Sheet den tills Streamer flugorna ordentligt.
4.
Om lä streamer lappar eller flyger högt, är seglet i för mycket. Lätthet ut den tills den kontrollampa flyger ordentligt

tips och varningar


 • Håll koll på dina kontrollampor samma sätt som du tittar i backspegeln när man kör. Just blick upp varje fem till sju sekunder till hur huruvida kontrollampor flyger ordentligt.


 • Relaterade artiklar


  hur du väljer ett vinterläger
  hur man besöka Assateague Island
  hur man identifierar en saltvatten bas
  hur de ska jaga i Alberta
  hur man tävla i en rad danstävling
  hur man vinterförbereder en kanot
  hur man fly från kvicksand
  hur du kör i militär formation
  hur man snorkla den torra Tortugas
  hur man identifierar fläckig admiral fjärilar