hur man bedömer säkra körförhållanden

hur man bedömer säkra körförhållanden

Hela poängen med att äga eller ens bemanning på en båt är att komma ut på vattnet . Men skulle även de saltiest sjömän styrka att det finns helt enkelt tillfällen då du inte vill vara där ute . Orkaner och snöstormar är ingen brainers , men det finns tillfällen när små-båtägare måste övervinna sin uppmaning till havet i ansiktet av säkerhet

En av de bästa regler jag någonsin lärt var . : Gå aldrig ut när vindhastigheten är högre än längden på din båt . Detta gäller för motorbåtar samt segelbåtar och det är förnuftigt . Jag har varit ute på 25-fots båtar i 25-knut vindar och kunde inte lägga på grund av mängden av väder rodret . Vad har jag gjort? Jag tappade segel , vände på motorn och gick in veta hur man ska bedöma väder och vattenförhållanden kan mycket väl rädda ditt liv

Du behöver : .
marin radio
. Lokala sjökort .


1 .
Lyssna på marina väderprognos . Om National Weather Service utfärdar ett hantverk rådgivande , betyder det att vindarna kunde nå upp till 33 knop ( 38 mph ) . Om du seglar 25-fot , öppen styrpulpetbåt som Catalina , det kanske inte den bästa dagen att vara ute på vattnet . Men stark , byig vind är fruktansvärt kul att segla i , så be seglare om kommande vindförhållanden. Om vindarna är stadigt på 20-25 knop , kan det vara en bra segling dag . Om vindarna är dock varierande med starka vindbyar , bör endast de mest erfarna seglare tror till och med för att gå ut .
2 .
Kolla flaggorna på din småbåtshamn . Även om en gammaldags signalering metoden , de flesta marinor flyga fortfarande signalflaggor . Om din Marina har ett enda triangulär röd fanan högt , innebär det att det är en liten farkost rådgivande .
3 .
Kontrollera vatten om du väljer att trotsa vindarna . Starka vindar kommer att piska upp en bra hacka . Återigen , beroende på storleken på din båt , en 3-fot till 5-fots hugger är inte något som du ska spela , såvida du inte är en erfaren sjöman . Stark , byiga vindar och en tung Chop villkor skräddarsydd för kantring ett mindre fartyg . Var noga med att kontrollera dina listor . Rev och sandbankar bidra till storlek och mängd av hacka .
4 .
Håll utkik efter moln om det finns väderprognoser . Återigen kommer den marina rapport informera om åskskur eller stormbyar linje i någon särskild region. Om himlen var ljus och solig när du lämnade kajen men det plötsligt blir svart och det är bara lunchtid , så är chanserna ganska goda att du kommer att få lite väder . Att hålla utkik efter dåligt väder borde vara en grundläggande färdighet för alla seglare .
5 .
glömma att gå ut när National Weather Service utfärdar en stormvarning om du inte är kaptenen på ett örlogsfartyg eller stora kommersiella fartyg . Det är inget kul att vara fast på vattnet med 34-knop till 48-knut vindar ( från 39 till 55 mph ) .
6 .
Använd ditt sunda förnuft . Det låter kanske bra att tala om grabbar på den lokala båtklubben om hur du Shrugged av en stormvarning och tillbringade fyra timmar ute i 60-knut vindar , men någon verklig sjöman skulle nog säga att varna honom nästa gång du planerar att slog i vattnet .

tips och varningar


 • Fråga lokala seglare om vattenförhållandena under olika vindförhållanden.
 • Om segling i en okänd plats , har alltid listor för att hitta platsen för rev , stim och sandbankar
 • Kom ihåg : . om vindhastigheten är högre än båtens längd , är chansen det är bättre att bo i.
 • gå aldrig ut om du är osäker på lokala förhållanden, tror dåligt väder är överhängande, eller om du inte har lämpliga säkerhets-och kommunikationsutrustning .


 • Relaterade artiklar


  hur de ska jaga i Michigan
  hur man klär ett barn för snö
  hur man ändrar Rollerblade lager
  hur lager kläder för en promenad i snön
  hur man identifierar en sötvatten havskatt
  hur man använder Bultar
  hur man vandra Colorado böja i Texas
  hur man hittar överst campingplatser State Park i Wisconsin
  hur man håller varmt i snö
  Hur får man en fiskelicens i Washington