hur man förstår grundläggande nautiska termer

hur man förstår grundläggande nautiska termer

Segling har ett språk som alla sina egna och lära sig några grundläggande ord och fraser kommer inte bara att göra det möjligt för nybörjare att förstå vad som händer, men kunde hålla oerfaren seglare i trubbel. Det finns bokstavligen tusentals nautiska fraser. De som anges nedan är bland de mest grundläggande och de mest använda
1.
Know windward från läsidan. Vindsidan av båten är den sida under vilken vinden blåser. Om vinden kommer från vänster, är på babords sida av båten i lovart. Läsidan är motsatsen till lovart .
2 .
Kom upp , ramla av. När någon säger att han vill komma upp på vinden , tänker han styra närmare den riktning från vilken vinden blåser . När en skeppare faller av , stutar han båten mer undanvind .
3 .
Sheets . Den nautiska termen för linjer som öppnar och stänger segel . Det är också ett verb-plåt i medel att dra i seglet , medan ett stycke innebär att släppa ut seglet . Lakan är också en del av riggen på en segelbåt .
4 .
babord, styrbord i fören, akter , aktern , fören . Dessa är några av de mest grundläggande riktningar termer någon seglare hör . Port är vänster, styrbord är rätt . Framåt betyder framför position kaptenen upptar . Akterut är bakom kaptenen . Aktern är den bakre delen av båten medan bågen är den främre .

tips och varningar


 • Alla , från en expert till nybörjare kan dra nytta av behandlingen "bibel " för segling , " Chapman Lotsning , sjömanskap och liten båt hantering. " Nu i sin 65: e upplagan , definierar Chapman nästan alla nautiska termen någon kan höra .
 • Det finns många, många-bokstavligen hundratals-av nautiska termer . Dessa är bara några grunderna . Om du hör ord eller termer du inte förstår , alltid komma ihåg att fråga innebörden .


 • Relaterade artiklar


  hur man ska gå kanna redskap för fiske
  hur du navigerar över kanalerna
  hur läger i Poconos
  Hur får man en fiskelicens i Maine
  hur man ramlar av en häst på ett säkert sätt
  hur man står upp på två skidor
  hur man transportera en jet ski
  hur man kan planera en campingtur
  hur man köper en kälke
  hur man kör en häst och vagn