hur man gör en vandring pinne

hur man gör en vandring pinne

En bra vandring pinne fungerar som en stabiliserande tredje ben på hala nedfarter och ett stöd i balans när de korsar ojämn terräng . Denna vandring pol sprider också några av lasten till dina armar , vilket minskar trötthet . Du kan betala över $ 100 för en fancy kolfiber stolpe och även upp till $ 30 för en enkel erfaren och överdragna trästav . spara lite pengar genom att göra din egen vandring pinne och sedan anpassa den

Du behöver : .
Saw
Planta .
Kniv.
Träborr och 1 /4 tum bit .
200 slippapper .
400 slippapper.
Tack trasa.
Liten skruv.
Pensel.
Kokt linolja.
Rawhide band .
Cane spets .


1 .
leta efter en lämplig vandring pinne bland unga träd i skogen . Stången ska vara rak i åtminstone 66 till 72 inches . Se till att basen för den personal som har en diameter av 3 /4 till 7 /8 av en tum med den borttagna bark . Käppen skall sedan kona vidare mot toppen med en diameter som passar din hand bekvämt .
2 .
Använd en hand för att såga av Sapling ner . Ta bort det översta ungefär axelhöjd . Se till att inga defekter som skulle försvaga stolpen . Några naturliga inneslutningar som knop , insekt hål och lätt krokig men alla ger karaktär till vandring minnet.
3 .
Ta bort alla sidogrenar och remsor av bark från pinnen med din kniv . Raka alla knutar bort så nära huvudstammen som möjligt . Använd kniven för att runda av toppen och torget utanför botten .
4 .
Detta kan vara det svåraste steget . Låt personalen ensam i ett torrt område i minst 3 till 4 veckor till säsong det .
5 .
När stången har helt torkat , borra en kvarts tum hål ca 3 /4 till 1 1 /2 inches från toppen. Taper båda kanterna på hålet med din kniv .
6 .
Slät stången med sandpapper . Grov sand personalen med 200 slippapper därefter 400 grus för att avsluta vandring klubban. Ta bort sandpapper damm med en please trasa eller bomull trasa fuktad med linolja .
7 .
Tryck ett slag eller slå en liten skruv i botten av vandring pinne och sedan hänga det för beläggning . Pensla kokt linolja på stången jämnt . Låt vandringsstav torka tills det inte är klibbig vid beröring .
8 .
Ta bort stift eller skruv används för att hänga med på turen stolpen och tryck spetsen gummi sockerrör över botten .

9 .
Trä i en kort längd rawhide snörning genom hålet på toppen av stången och knyt ihop ändarna för att göra en ögla för att hålla och hänga vandring klubban.

tips och varningar


 • Träd som björk , Cottonwood , ask , ek , al , lönn och även frukt plantor träd göra fina vandringsstavar .
 • Innan beläggning , rista eller på annat sätt dekorera din vandring personal för att anpassa den.
 • Måla en ljust färgad ring på din vandring pinne eller binda en ljus band på personal så det är lättare att hitta om du tappar bort det medan vandring .
 • Klipp bara plantor med tillstånd från markägaren. Klipp aldrig dem på offentlig mark .
 • Se till att du är medveten om säker användning av en såg och kniv .
 • flesta apotek lager sockerrör tips eller tips krycka .


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en can-can på snöskoter
  hur man landa ett hopp på en snöskoter
  hur man köper flugfiske tillbehör
  hur man kan sträcka vandringskängor
  Hur man knyter en ko dragkrok
  hur man spelar hockey däck
  hur man kan fånga lax
  hur man vet reglerna i krocket
  hur man vandra Wolf Mountain i Texas
  hur man håller en krokodil