hur man klär sig för bekväm skidåkning

hur man klär sig för bekväm skidåkning

Om du behöver veta hur man klär sig för att åka skidor , då är det uppenbart att du inte har åkt mycket i det förflutna . Oavsett hur bra du ser ut i backen , kommer din skidåkning förmågan att identifiera omedelbart du som nybörjare . Det gör det viktigt för dig att vara varm och torr när du går igenom spänning och många spill varje möten nybörjare skidåkare . Håll med det, och en dag kommer du att kunna klä hur du vill eftersom människor kommer att se hur bra du är på skidåkning , och dina kläder kommer inte att fråga

Du behöver :
Ski hjälm .
Skyddsglasögon.
Hals varmare .
Långkalsonger .
Fleece mitten lagret .
Vindtät haklappar .
Vindtät jacka .
Vantar .
Ski strumpor .


1 .
Skidåkning händer i kallt väder , och det snabbaste sättet att stängas av skidåkning är att få kalla . Du kan förlora upp till 40 procent av vår kroppsvärme genom huvudet , så kommer väl hjälm göra stor skillnad i din skidåkning komfort . Den första punkten du behöver är en hjälm . Ski hjälmar liknar cykelhjälmar , utom de ger isolering av huvud och öron . Hyr en tillsammans med skidorna , och du kommer vara glad att du inte bär en kliande , knastrar hatt .
2 .
glasögon är en nödvändig del av några bra skidor outfit . Även en billig par skidglasögon är mycket bättre än den dyraste par Oakley solglasögon . Glasögon skydda dig från två saker : vind och snö-blindhet . Skidåkning händer på stora berg på höga höjder . Du skulle lätt kunna utsättas för vindar över 40 miles per timme ibland . Den kalla , torra luften kommer utlösa förödelse på dina ögon om du är endast iklädd solglasögon . Goggles eliminera detta hot . Snow-blindhet uppstår när oskyddade ögon utsätts för intensiteten av solljuset reflekteras bort av snön i timmar i sträck . Vid slutet av dagen kommer en oskyddad skidåkare upplevelse intensiv smärta i ögonen , fullständig blindhet och en ljus blinkande känsla i ögonen . Det går bort efter några timmars vila , men det är bättre att bara få ett par glasögon .
3 .
En hals varmare kan vara den enskilt viktigaste delen av redskap för personlig komfort i backarna . Det är en enkel fleece som passar runt halsen som toppen av en sköldpadda hals skjorta . Undvik neopren masker med näsa utskärningar . De måste tas bort när du blir för varm , är alltför skrymmande och ser skrämmande ! Halsen varmare håller sig runt halsen och får höjas över din mun , öron och näsa som temperatur dikterar .
4 .
långkalsonger är ett obligatoriskt första lagret . Det bästa långkalsonger på marknaden är UnderArmour . Dessa har en kompression passform som bidrar till att förbättra cirkulationen , en nödvändighet för kalla händer och fötter . Om du inte har råd dem , få ett par tätt åtsittande syntetiska underkläder . Undvik bomull eftersom det absorberar fukt och håller den mot huden . Kan du säga brrrr ?
5 .
nästa lager ska vara en tung fleece . Detta skikt fungerar som isolering och håller dig varm och mysig hela dagen . Fleece andas , så svetten kan lätt fly till det yttre lagret av ditt skidsystemet . Alla typer av fleece byxor och päls kommer att göra .
6 .
Din yttre lagret kommer att bli ett par storlekar större än du normalt vana vid att bära . Orsaken är att det måste passa över dina långkalsonger och underställ i fleece . Det bästa valet för gång-och ytterkläder är ett trevligt skal av vindtät fleece , eller vindtäta material nylon . Vattentätning är viktigare för byxor än pälsfärgen , men om du kan få vind-och vattentätt skal , det är bra . För början skidåkare framför allt få en bib-typ byxa . Fördelen med en haklapp är att snön inte kommer att kunna gå ner dina byxor när du faller . Om du bär byxor , kommer snön att göra det rätt in i baken . Mycket obehagligt !
7 .
Händer och fötter är känsliga för kyla på grund av minskad omsättning från fallande temperaturer . För att ge händerna maximalt skydd , användning av ett par isolerade , vattentät vantar . Om någon del av dina kläder måste vara vattentät , det är din vantar . Varför vantar och inte handskar ? Vantar låta fingrarna att sitta bredvid varandra , vilket ger dem möjlighet att dela sina värme . Handskar isolera fingrarna, och kan orsaka förfrysning . Nästa gång du ser en riktigt bra skidåkare eller snowboardåkare , titta på deras vantar .
8 .
sista punkten på dina kläder listan är ski strumpor . En bra skida strumpa kommer att ha en snäv passform , och kommer att vara relativt tunn . Anledningen till att detta är så är att dina stövlar ge skydd mot väder och vind. En bra passform pjäxor kommer känna sig ganska snäv på foten , vilket är nödvändigt för bra skidor kontroll . Ski förare måste SPÄNNA sina stövlar efter varje körning eftersom deras stövlar är så tajt .

tips och varningar


 • Om du får varm , packa upp dina lager så att luft att cirkulera . Låt inte kroppen att svettas om du kan undvika det , du får kalla på kort tid på liften åka till toppen
 • tal om stolliftar , den kallaste delen av din dag kommer sannolikt . vara i botten av backen och din resa till toppen medan du bara sitter där . Det är därför du klä sig i lager .


 • Relaterade artiklar


  hur man identifierar daylily
  hur man gör en superman på snöskoter
  hur man seglade jorden runt
  hur du tar en karaktär turné i Montana
  hur man kan planera en resa till laxfiske i Puget Sound , Washington
  hur de ska jaga i South Dakota
  Hur du tar en kurs dykutrustning
  hur du väljer stolpar isfiske
  hur man köper handskar under sommaren
  hur man hittar fågelskådning platser i South Dakota